Proglašena lista Pokreta radnika i seljaka

Republička izborna komisija (RIK)proglasila je danas izbornu listu "Pokret radnika i seljaka" za izbore za poslanike Skupštine Srbije.

0
A- A A+

"Pokret radnika i seljaka" je 12. proglašena izborna lista za parlamentarne izbore koji su zakazani za 6. maj.

RIK je na današnjoj sednici odlučio i da se u svim ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija odrede biračka mesta bez obzira što u nekim od njih nema 100 i više birača.

Do sada su za parlamentarne izbore proglašeno 12 lista, a pod brojem jedan je lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koju predvodi Demokratska stranka, lista broj dva je "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", broj tri su "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić", a četvrta lista je "Čedomir Jovanović - Preokret", koalicije Preokret.

Izborna lista broj pet je lista Srpske napredne stranke čiji je lider Tomislav Nikolić, šesta lista je "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", sedma je lista Socijalističke partije Srbije-PUPS-JS, čiji je nosilac Ivica Dačić, osma lista je pokreta "Dveri - za život Srbije", dok je deveta lista Saveza vojvođanskih Mađara.

Deseta prihvaćena lista je "Reformištička stranka - Milan Višnjić" iz Niša i jedanaesta "Stranka Demokratske akcije - Sulejman Ugljanin".

Rok za predaju lista za učešće na parlamentarnim izborima je 21.
april.

Predsednički, parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori u Srbiji biće održani 6. maja.

(Beta)
Tagovi:
Sve vesti