Istraživanje: Tadić, Nikolić pa Stanković

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić vodi ispred kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića za jedan procenat, a na trećem mestu je dr Zoran Stanković.

0
A- A A+

Rezultati istraživanja Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u koje je agencija Beta imala uvid sprovedeno je 23. i 24. aprila na uzorku od 1.400 ispitanika.

Prema rezultatima, Tadić ima podršku od 26,7 odsto, a Nikolić 25,7 odsto anketiranih. Od početka aprila, kada je Tadić imao tri odsto prednosti nad Nikolićem, obojica su zabeležila blagi pad podrške.

Za Tadićem i Nikolićem, prema istraživanju, sledi predsednički kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran Stanković sa 12,7 odsto podrške i kandidat Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić za koga bi glasalo 10,3 odsto birača.

Stanković je u odnosu na istraživanje sprovedeno 8. i 9. aprila povećao podršku za 7,7 odsto, a Dačićev rejting je u istom periodu opao za 2,7 odsto.

Za kandidata Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu sada bi glasalo sedam odsto birača, a za kandidata Preokreta Čedomira Jovanovića 6,4 odsto.

Kandidat pokreta Dveri Vladan Glišić ima podršku 3,2 odsto birača, a kandidatkinja Srpske radikalne stranke Jadranka Šešelj podršku 3,1 odsto.

Za Zorana Dragišića iz Pokreta radnika i seljaka glasalo bi 1,8 odsto, a za muftiju Muamera Zukorlića 1,2 odsto birača, pokazalo je istraživanje IRI-ja.

Dve trećine anketiranih, odnosno 66,8 odsto, reklo je u istraživanju da će sigurno glasati na predsedničkim izborima.

(Beta)


Povezano

Sve vesti