Del Pjero protiv povlačenja crno-bele "10"

Još jedan dokaz da je Alesandro Del Pjero veliki igrač, sportista i čovek.

13
A- A A+

Klub je iznad svih nas!

Ovo ćete često čuti i od predsednika, sekretara, trenera, igrača, pa i navijača. Ali, retko kada postoje čisti i nepobitni dokazi takve ljubavi i poštovanja.

Alesandro Del Pjero u više navrata pokazivao je šta mu Juventus znači. Ostao je, između ostalog, u klubu kada je zbog lažiranja utakmica "Stara dama" bila poslata u Seriju B.

Nakon što se, posle 20 godina u klubu, u nedelju oprostio od Juvea, Del Pjero je još jednom pokazao da je živa legenda. I primer mnogima. Čelnici torinskog giganta, novog šampiona Italije, hteli su da povuku iz upotrebe njegov dres s brojem "10" u čast svemu što je Del Pjero od 1992. godine i dolaska iz Padove uradio za Juve.

Veliki šampion je to kategorički odbio, rekavši da su "desetku" i pre njega nosili veliki igrači, poput Mišela Platinija i Roberta Bađa, a da je još važnije što će taj broj u budućnosti pripasti nekom novom Del Pjeru.

S njim se složio još jedan veteran, Andrea Pirlo.

"Slažem se sa Aleksom. U pravu je kada ne dozvoljava da se povuče njegov broj 10. Mladi, budući šampioni trebalo bi da dobiju priliku da sanjaju o tom kultnom broju", rekao je Pirlo, koji je demantovao da će ga on uzeti naredne sezone.

"To nije tačno, zadržaću 21".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti