Worms Reloaded – bez municije?

Dobro predstavljen i upakovan sa mnoštvom funkcija, Worms Reloaded je otežan, a uvedeni su i suicidni neprijatelji.

4
A- A A+

Worms Reloaded – bez municije?

Naziv: Worms Reloaded
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Arkadne
Broj igrača: 1

Tokom godina, programeri video igrica su otkrili dva sigurna načina kako da naprave nasilan sadržaj ukusnim: koristeći šarmantnu crtanu grafiku i upotrebljavajući životinje kao nasilnike.

The Worms franšiza je savršen primer ove formule, jer sadrži simpatične crviće naoružane bazukama. Napravljeni za Amigu još sredinom devedesetih godina prošlog veka, crvići su pronašli svoj put ka mobilnim telefonima pre par godina.

U igri kontrolišete jednog ili više crvića, koji su izbačeni na 2D mapu sa timom protivnika koje kontroliše AI. Igra se u potezima, imate 45 sekundi da izaberete oružje iz svog arsenala i da ga iskoristite kako bi napravili što je moguće veću štetu protivniku.

Bilo da udarate crviće svojom vatrenom pesnicom, puštate eksplodirajuće ovce na bojno polje, ili da samo osluškujete zvukove koje oni ispuštaju, postoji neka razdraganost u tom masakru kojem je teško odoleti.

Okruženje i karakteri su živahni i dobro definisani. Sami crvići, iako su nužno mali, dobro su uklopljeni u dimenzije ekrana. Čak i mali objekti kao mine, su lako vidljive usred akcije.

Kampanja za jednog igrača vas vodi kroz različite nivoe i modove. Standardni Deathmatch mod vas poziva da oduzmete što više energije neprijatelju bilo kojim sredstvima. Sa druge strane Instant Kill mod omogućava da se svaki crvić eliminiše sa jednim pogotkom, što omogućava brze ali napete mečeve. U jednom modu ste nadbrojani 4 na 1, dok drugi limitira vaša oružja, primoravajući vas da se specijalizujete ukoliko želite da pobedite.

Za igru koja je originalno napravljena za tastaturu i miša, kontrole su iznenađujuće dobro implementirane, što vam omogućava da sa lakoćom manevrišete svojim malenim vojnicima i podešavate nišanjenje i putanju vaših projektila.

Preglednost je jedan od najvećih problema sa Worms Reloaded na mobilnom telefonu. Uprkos relativno minijaturnoj mapi, dosta akcije je van ekrana.

Podrška za online igranje ne postoji, tako da ste ostavljeni na milost nepredvidivom neprijateljskom AI-u.

Ovu zanimljivu igricu možete preuzeti na MONDO download portalu.

(MONDO)
Sve vesti