"Orlovi" širom Srbije, finale kupa u Beogradu

Predlog administracije Izvršnom odboru FSS je da finale Kupa Srbije u sezoni 2012/13. bude odigran u Beogradu, a da nacionalne selekcije igraju utakmice širom Srbije.

13
A- A A+

Administracija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) predložila je svojoj vladi da nacionalne selekcije igraju svoje utakmice u više gradova u Srbiji, a da finale Kupa Srbije sledeće godine bude u Beogradu.

Predlog administracije FSS upućen Izvršnom odboru:

- A TIM -

- Prijateljski meč protiv Republike Irske 15. avgusta da bude odigran na stadionu Crvene zvezde.

- Kvalifikacioni meč za SP 11. septembra protiv Velsa da bude odigran u Novom Sadu.

- Kvalifikacioni meč za SP protiv Belgije 12. oktobra da bude odigran na stadionu Zvezde.

- Kvalifikacioni meč za SP protiv Škotske 26. marta da bude odigran u Nišu (ovo zavisi od završetka radova na obnovi stadiona Čair).

- MLADA REPREZENTACIJA (do 21 godine) -

- Prijateljski meč protiv Moldavije, 14. avgusta u Jagodini. To će biti prilika i za promociju novoizgrađenih reflektora na stadionu u tom gradu. Prvi put će biti odigran meč u večernjem terminu.

- Kvalifikacioni meč za EP protiv Makedonije 10. septembra da bude odigran u Kruševcu.

- OMLADINSKA REPREZENTACIJA (do 20 godina) -

- Meč protiv Crne Gore 24. oktobra u Užicu.

- REPREZENTACIJA DO 19 GODINA -

- Turnir "Stevan Ćele Vilotić od 6. do 10. septembra u Subotici (učestvuju selekcije: Belgije, Mađarske, Izraela, Ukrajine i Crne Gore).

- KADETSKA SELEKCIJA (do 17 godina) -

- Kvalifikacioni mečevi za EP u Inđiji i Jakovu (od 25. do 20. septembra). Osim Srbije učestvuju i Jermenija, Moldavija i Belorusija.

Što se tiče predloga za finale Kupa Srbije za sezonu 2012/13. izabran je Beograd iz "organizacionih, tehničkih i bezbedonosnih razloga".

"Naravno, biće nastavljeno praćenje izgradnje stadiona širom Srbije, pre svega u Nišu, pa će se o narednim domaćinstvima razgovarati u vremenu koje dolazi. Ovaj put jasna je namera da se na vreme, pre početka nove ligaške sezone, odredi mesto odigravanja najsvečanije utakmice srpskog klupskog fudbala", piše u saopštenju FSS.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti