Novi Android Chrome i Firefox stižu 27. juna

Na Google I/O konferenciji biće predstavljene nove Android verzije poznatih internet pretraživača.

5
A- A A+

Novi Android Chrome i Firefox stižu 27. juna Slika objavljena na Mozilla Twitter profilu ne govori mnogo, ali svakako golica znatiželju korisnika.

Android platforma ima integrisan jedan od najboljih internet pretraživača na mobilnom tržištu, ali ekipe iz kompanije Google i Mozilla žele još više da obogate iskustvo surfovanja mobilnim vebom.

Kompanije neće raditi na unapređenju ugrađenog pretraživača, nego će predstaviti novi Chrome i Firefox za Android uređaje. Premijera nas očekuje već 27. juna na Googleovoj I/O konferenciji, na kojoj će, između ostalog, biti predstavljen i Android v4.1 Jelly Bean operativni sitem.

Chrome u beta verziji već može da se koristi na nekim Android smartfonima, ali Firefox će biti nešto potpuno drugačije. Ovaj internet brauzer je, takođe već dostupan za korišćenje, ali korisici nisu zadovoljni njegovim sadašnjim mogućnostima.

Na svom Twitter nalogu, kompanija Mozilla je najavila da će novi Firefox biti brži, pametniji i bezbedniji. Biće zanimljivo videti kako će jedni na druge reagovati Google i Mozilla, budući da će oba pretraživača biti predstavljena istovremeno.

A, šta vi mislite, koji će pretraživač biti baš po meri korisnika i koji ćete vi izabrati?

(MONDO)

Povezano

Sve vesti