MONDO: Milan Jovanović potpisao za Zvezdu!

U pola noći, pomalo iznenada, standardni štoper crnogorske reprezentacije doputovao je na Roglu. Malo pre toga, potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, u kojoj bi trebalo da zameni Duška Tošića.

75
A- A A+

U noći između utorka i srede, malo pre tri časa ujutru, fudbaleri Crvene zvezde dobili su veliko pojačanje.

U "Hotel Planja i Rogla" po hitnom postupku doputovao je standardni štoper reprezentacije Crne Gore, fudbaler rodom iz Čačka, Milan Jovanović!

Jovanović (28 godina, 187 centimetara) se u sredu uveče dogovorio oko svih detalja sa Upravom crveno-belih, potpisao je ugovor na dve plus jednu godinu i krenuo u Sloveniju, gde će se već u četvrtak pridružiti novim saigračima na treninzima. On je u Zvezdu došao kao slobodan igrač, jer je neočekivano raskinuo ugovor sa Spartakom iz Naljčika za koji je nastupao prethodne dve sezone.

Pre toga, Jovanović je igrao za Rapid iz Beča, Kluž, Unireu, Radnički iz Niša, Krajovu, Vasluji, Radnički iz Novog Beograda, Železnik, Mladost iz Lučana i Borac iz Čačka u kojem je počeo karijeru. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 30 utakmica i drugi je na listi sa najviše nastupa iza Simona Vukčevića (34).

U Crvenu zvezdu došao je po preporuci predsednika FS Crne Gore Dejana Savićevića, bivšeg saigrača Roberta Prosinečkog i Vladana Lukića, kao i nekadašnjeg golmana Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, a sada asistenta u stručnom štabu Crne Gore, Dragoja Lekovića. Crvena zvezda je u igri za Jovanovića pobedila splitski Hajduk, koji je bio na korak da ga angažuje, a sve po preporuci bivšeg selektora Crne Gore Zlatka Kranjčara.

Jovanović je uz Marka Bašu nezamenljiv u odbrani Crne Gore i pretpostavka je da će zauzeti mesto Duška Tošića, koji je nedavno napustio Crvenu zvezdu i otišao u Tursku. Jovanović može da igra i levog beka, ali je prevashodno zamisao da se u što kraćem roku uigra sa Nikolom Maksimovićem u centru odbrane, jer sezona počinje već 19. jula.

Jovanoviću će treninzi i utakmice biti preko potrebni, jer od marta nije nastupao za Spartak.

Period u Spartaku, Jovanović će pamtiti po retko viđenom pogotku koji je postigao sa 70 metara udaljenosti od protivničkog gola.(Izveštač MONDA sa Rogle - Nikola Janković)

Povezano

Sve vesti