Milojević preuzeo BSK

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Partizana Goran Milojević danas je promovisan u šefa stručnog štaba BSK Borče. "Opstanak u ligi, glavni cilj", kaže on.

0
A- A A+

Fudbaleri BSK Borče počeće četvrtu uzastopnu sezonu u Superligi pod vođstvom novog trenera - Gorana Milojevića.

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Partizana, nekoliko francuskih, španskih i meksičkih klubova, izrazio je optimizam pred početak nove sezone.

"Vratio sam se posle pet godina u srpski fudbal. Sa čelnicima BSK-a sam se brzo dogovorio. Ovo je ozbiljan klub, a ambicije su nam se poklopile. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat i sačuvati superligaški status i afirmisati nekoliko igrača", rekao je Milojević na promociji.

Na klupi BSK-a Milojević je nasledio Velička Kaplanovića, koji je otišao u kulski Hajduk.

Milojević je u trenerskoj karijeri vodio Železnik, Rudar iz Pljevalja, Radnički iz Obrenovca, Smederevo, španske klubove Meridu i Atletiko Baleares. Radio je i u Slovačkoj.

Rekao je da je srećan što će raditi u najjačoj srpskoj ligi.

"Takmičenje u Superligi je mnogo kvalitetnije nego pre pet godina. Timovi su izjednačeniji", ocenio je Milojević.

Upitan za koji će od bivših klubova navijati u predstojećoj sezoni - Zvezdu ili Partizan - Milojević je odgovorio diplomatski: "Za BSK".

Novi šef stručnog štaba BSK i novi generalni sekretar Jovan Vasić najavili su da će narednih dana biti utanačen plan priprema superligaša sa beogradske leve obale Dunava i da će u najskorijem periodu biti odlučeno da li će ekipa bazične pripreme imati u Srbiji ili u Sloveniji.

Prema Vasićevim rečima, za sada je definitivno samo to da su klub napustili Milan Vignjević (otišao u Napredak) i Marko Milunović (Kolubara). Dolasci se tek očekuju.

BSK će 11. jula na svom terenu dočekati Bežaniju u prom kontrolnom meču, a tri dana kasnije novog prvoligaša, Voždovac. Takođe, već sada je poznato da će generalnu probu BSK imati na stadionu Rada sedam dana pre uoči početka prvenstva (sezona 2012/13. počinje 11. avgusta).

KLUBOVI KOJI SA NOVIM TRENERIMA ULAZE U SEZONU:

PARTIZAN: Avram Grant - Vladimir Vermezović
OFK BEOGRAD: Branko Babić - Stevica Kuzmanoski
JAVOR: Aleksandar Janjić - Mladen Dodić
HAJDUK: Tomislav Sivić/Zoltan Sabo - Veličko Kaplanović
BSK: Veličko Kaplanović - Goran Milojević
SMEDEREVO: Dragan Đorđević - Aleksandar Janjić

(M. Šolak - MONDO - foto; MN Press)

Povezano

Sve vesti