RAD: Egzodus... Malbašić u Hofenhajmu

Posle Nemanje Andrića, Marka Stanojevića i Tomislava Pajovića, Rad je napustio i Filip Malbašić koji će igrati u Hofenhajmu, iako je pominjan kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

9
A- A A+

Mladi reprezentativac Srbije Filip Malbašić (19) bio je pominjan kao moguće pojačanje Crvene zvezde, ali je iz Rada otišao u Nemačku.

Klub s Banjice saopštio je na svom portalu da je ofanzivni vezista postao novi igrač Hofenhajma.

"Presrećan sam zbog transfera u klub koji se takmiči u jednoj od najjačih liga Evrope, nemačkoj Bundesligi", izjavio je Malbašić i dodao:

"Želeo bih da se zahvalim ljudima u Fudbalskom klubu Rad, na pruženoj prilici i šansi za afirmaciju, proveo sam na Banjici dve fenomenalne sezone. Potrudiću se da je iskoristim na najbolji mogući način i sebe i svoju zemlju predstavim u najboljiem svetlu u novom klubu".

Malbašić je sa Hofenhajmom potpisao ugovor do 2016. godine, a visina transfera nije objavljena, ali nemački mediji pozivaju se na portal transfermarkt koji Malbašića "ceni" na pola miliona evra. Trener mladom Srbinu u novom klubu biće Markus Babel, koji je pohvalno govorio o njemu posle potpisivanja ugovora.

Na ovaj način nastavljeno je osipanje "građevinara", koji su ovog leta prodali Nemanju Andrića (Đer), Marka Stanojevića i Tomislava Pajovića (Šerif).

(MONDO, foto: www.fcrad.co.rs)

Povezano

Sve vesti