ZVEZDA: Asamoa na pregledima

Asamoa je morao da se vrati u Beograd da bi lekari utvrdili zbog čega se loše oseća, kašlje i ima povišenu temperaturu. Prosinečki uigrava Maksimovića i Jovanovića, Kasalica bliži mestu startera od Babalja.

19
A- A A+

Natanijel Asamoa napustio je u nedelju pripreme fudbalera Crvene zvezde na Zlatiboru i već u ponedeljak ujutru u Beogradu obaviće detaljne lekarske preglede zbog problema sa zdravljem koje "vuče" još od boravka na Rogli.

Naime, Ganac konstantno kašlje, oseća se malaksalo i uveče, pred spavanje ima blago povišenu temperaturu, a s obzirom na to da teskobe ne prestaju, u Zvezdi su odlučili da ode na dodatna ispitivanja kako bi se utvrdio uzrok. Više o tome biće poznato u ponedeljak, kada će rezultati pokazati o čemu se radi.

On je u ovom trenutku jedini fudbaler koji je van stroja, u koji su se posle uganuća zgloba i istegnuća prednje lože vratili Marko Vešović, odnosno Nikola Mikić. Svi ostali fudbaleri zdravi su i rade punim tempom, a taj tempo opao je u odnosu na onaj koji je važio tokom treninga na Rogli.

Crveno-beli sve češće na treninzima rade taktiku, a u tim "igricama" trener Robert Prosinečki počeo je da uigrava tandem štopera Nikola Maksimović/Milan Jovanović.

Igrači lagano izlaze iz upala mišića karakterističnih za početak priprema za novu sezonu i sve lakše podnose napore, ali i dalje postoje oni koji više napreduju i zaostaju. U ovom trenutku, kada je pozicija centarfora u pitanju, bliži najbliži mestu startera je Filip Kasalica, s obzirom na to da novajlija Eli Babalj i dalje jako teško fizički podnosi dril koji podrazumeva evropski fudbal.

Njegov period adaptacije na novi sistem rada i režim od dva treninga dnevno i dalje ide prolazi sporo.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)
Sve vesti