Krstić: Nadam se da ću biti spreman

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije optimista po pitanju nastupa u kvalifikacijama za EP, iako još uvek nije u trenažnom procesu.

2
A- A A+

Nenad Krstić zajedno je sa selekcijom Srbije na pripremama za kvalifikacije za Eurobasket 2013, ali još uvek ne trenira zbog povrede noge.

Uprkos tome, on se nada da će do polovine avgusta, kada startuje kvalifikacije, biti spreman.

"Nije problem biti sa ekipom, iako sam povređen. Radim terapije, još nisam spreman ni za kakav trening ili trčanje. Nadam se da ću moći da igram u kvalifikacijama, ali neću to znati dok ne uradim sve preglede i kada ću moći da počnem da trčkaram", kazao je Krstić

On je rekao da njegova ekipa ne sme olako da prilazi utakmicama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo jer se nalazi u grupi u kojoj svako svakoga može da pobedi.

"Ne smemo olako da prilazimo utakmicama, poučeni ranijim iskustvima. Svako svakog može da pobedi, pogotovo neka gostovanja na Islandu, Izraelu, gde je teško igrati na strani i tamo moramo biti maksimalno spremni", rekao je Krstić novinarima na treningu u Beogradu.

Reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji sa selekcijama Crne Gore, Islanda, Izraela, Estonije i Slovačke.

"Još su uvodni treninzi, ima dosta novih igrača koji nisu naviknuti jedni na druge. Početak priprema je, svi su još nespremni, nekim malo više, neki manje, ali to je normalno za ovaj deo priprema. Narednih 10-ak dana je najbitniji deo priprema da se izjednače svi igrači", dodao je kapiten "orlova".

Srbija će prvu utakmicu u kvalifikacijama igrati protiv Islanda u gostima 14. avgusta.

(Beta, foto: MN Press)
Tagovi:
Sve vesti