Mihajlović: Hrvatska - moj veliki motiv

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je da je na tu poziciju došao, između ostalog, i zbog toga što će selekcija Hrvatske biti rival "orlovima" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

46
A- A A+

"Jedan od razloga zašto sam postao selektor Srbije je i to što se u našoj grupi nalazi Hrvatska. To je moj veliki motiv. Hrvatska je favorit, trenutno ima kvalitetniji tim, što je pokazala i na EP. Mislim da će Hrvatska biti prva u grupi, Belgija i mi ćemo se boriti za drugo mesto", rekao je Mihajlović za hrvatski "Sport Maks".

On je rekao da ne razgovara sa selektorom "kockastih" Igorom Štimcem, ali da to neprijateljstvo nema veze sa fudbalom i da će se, ipak, rukovati sa njim.

"Vaspitanje i poštovanje prema poslu nalažu da se sa njim pozdravim. Ja, kao srpski selektor, moram da budem primer lepog ponašanja na terenu svojim igračima, navijačima i celoj zemlji. To što Štimac i ja ne razgovaramo, što nismo prijatelji nema nikakave veze sa fudbalom. Predstavljaću tada svoju zemlju i moram da se ponašam kako dolikuje. Da se sretnemo u gradu ne znam da li bismo se pozdravili", poručio je Mihajlović.

Popularni Miha je rekao da je prilikom izbora za selektora obećao da će u reprezentaciju uvesti red, rad i disciplinu.

"Kada sam ja igrao u reprezentaciji nije bilo reda. Nismo imali autoritativnog selektora i svako je radio šta je hteo. Čim sam postao selektor uveo sam veću disciplinu i standarde rada koji vrede u Evropi. Postavio sam sebi dva cilja: da se kvalifikujemo na SP u Brazilu i da promenimo loše mišljenje u evropskom i svetskom fudbalu o srpskim navijačima", rekao je selektor "orlova".

Prvi korak ka uspostavljanju discipline bilo je obavezno pevanje himne uoči meča.

"Dok sam bio reprezentativac, uvek sam zavideo rivalima na tome. Svoju himnu nismo mogli da pevamo, jer nije bila naša nego jugoslovenska. Bilo mi je krivo i tada sam rekao da ako jednog dana budem selektor, svi će morati da pevaju himnu. Sada je svi i pevaju. Za onog ko to neće da radi, nema mesta u državnom timu", objasnio je Mihajlović.

(MONDO, foto: MN Press)
Sve vesti