Sindikat Naftagasa: Predsedniče pomozite!

Nezavisni sindikat "Naftagasa" traži od predsednika Tomislava Nikolića da održi obećanje i preduzme mere radi zausrtavljanja "nasilja" nad radnicima.

0
A- A A+

Nezavisni sindikat Naftagasa danas je od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zatražio da pomogne radnicima tog preduzeća kojih je sedamsto poslato na dvomesečne prinudne odmore i koji su, kako se navodi, pod stalnim pritiskom rukovodstva da napuste posao.

U otvorenom pismu predsedniku države sindikat je ukazao da generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko u medijima iznosi podatke o tome kako kompanija povećava proizvodnju, dobit i ulaganja,
a istovremeno se, kako se navodi, radnici šalju na prinudni odmor.

"Tokom svih ovih godina od kada je NIS privatizovan zaposleni doživljavaju tihi mobing i velike pritiske od menadžmenta kompanije.

Situacija je kulminirala sada slanjem oko sedamsto zaposlenih na dvomesečne prinudne odmore uz obrazloženje da se radi o smanjenju obima posla", ukazao je sindikat.

Sindikat je optužio rukovodstvo kompanije da se većina zaposlenih primorava da radi prekovremeno za šta, kako navode, nemaju ni rešenja niti su plaćeni.

"Svakim danom se povećavaju pritisci na zaposlene da napuste kompaniju na bilo koji način. Postoji opcija da odu uz otpremninu koja nije onakva kakva je garantovana socijalnim programom ili da pređu u uslužne kompanije sa ugovorom na tri ili šest meseci", ukazao je sindikat.

Kako je navedeno, sindikat od Nikolića traži da, po svom obećanju, proveri njihove tvrdnje i da preduzme mere radi zaustavljanja "nasilja" nad radnicima.

(Beta)
Sve vesti