Loše vesti za vlasnike LG i Sony smartfona

Sony Xperia linija iz 2011. godine neće dobiti Jelly Bean update, a LG je otkazao ICS za Optimus 2X i Optimus Black modele.

7
A- A A+

Loše vesti za vlasnike LG i Sony smartfona Foto: Sony Mobile Press.

Dakle, sve gore od goreg. Dva velika proizvođača telefona igraju se strpljenjem i živcima svojih korisnika, koji su sve tanji.

Prvo se preko zvaničnog Twitter UK profila svojim korisnicima obratio Sony Mobile, koji je rekao da model Xperia mini pro neće dobiti Jelly Bean nadogradnju. Nešto kasnije, putem istog profila Sony je potvrdio da ni ostali Xperia telefoni predstavljeni u 2011. godini neće dobiti najnoviji softver kompanije Google.

Ipak, ovako nešto je negde bilo i očekivano, ali pravi šok doživeli su vlasnici Optimus 2X i Optimus Black uređaja kompanije LG. Naime, kanadski ogranak LG kompanije i za jedan i za drugi model, preko svog zvaničnog Twitter naloga saopštio je da nadogradnje Ice Cream Sandwich neće biti ni za jedan od tih pametnih telefona.

LG je za Optimus 2X planirao ICS za drugi kvartal, pa ga je pomerio za treći, a sada ga je izgleda potpuno otkazao. Za sada je to potvrđeno samo za korisnike u Kanadi, ali sve nam se čini da će globalno otkazivanje uslediti vrlo brzo. Baš kao u slučaju HTD Desire HD modela.

Ovakav potez obe kompanije mogao bi da košta puno – korisnici se osećaju izigrano i “odbačeno”; posebno u slučaju Optimus 2X i LG Black modela.

(MONDO)
Sve vesti