Tumbaković: Ne žurimo!

Partizan će se i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona najverovatnije osloniti na štoperski tandem Ivan Ivanov - Miloš Ostojić.

29
A- A A+

Potraga za štoperom drugu godinu zaredom je glavna tema letnjeg prelaznog roka u Humskoj 1.

Od dolaska Vladimira Vermezovića i sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića pominjana su razna imena, ali šef stručnog štaba i dalje ima na raspolaganju četvorku sa početka priprema - Ivanov, Ostojić, Savić, Stanković.

To je po mnogima "tanko" za Ligu šampiona, ali sportski sektor ima poverenja u Ivanova i Ostojića, pa umesto štopera koji bi automatski zauzeo mesto u startnih 11, traži igrača koji će pojačati konkurenciju.

Sudeći po izjavi Tumbakovića "Sportskom žurnalu", novajlija je i blizu i daleko. Ipak, svakim danom je sve jasnije da će se u dvomeč sa kiparskim AEL krenuti sa postojećim snagama.

"Istina je da tražimo štopera. Pogledali smo dosta ponuđenih video zapisa, ali smo, imajući u vidu kvalitet postojećeg kadra, odlučili da u celu priču uđemo lagano. Ne žurimo, ali smo u ozbiljnoj priči sa više igrača".

Najaktuelniji u poslednjih nekoliko dana su Jakub Vavžnjak iz Legije i Novak Martinović iz Steaue, poznat po obračunu sa huliganom koji je utrčao na teren tokom utakmice sa Ploeštijem prošle sezone.

Prošlog meseca iz kombinacije su jedan po jedan otpadali Tomislav Pajović, Nikolaj Bodurov, Marko Šuler...

Vermezović je na pripremama pokušao da na štopersku poziciju prekomanduje iskusnog "vezistu" Gorana Lovrea, ali se povratnik u Partizan nije snašao, premda je kao junior igrao upravo u srcu odbrane.

(MONDO, foto: MN Press)
Tagovi:
Sve vesti