Vreme je za štrudle

Turistička manifestacija "Štrudljada" biće održana u Novom Miloševu od 1. do 4. avgusta, najavila je Skupština opštine Novi Bečej.

0
A- A A+

Glavni događaj biće održan u subotu, 4. avgusta, kada će u zanimljivoj rustičnoj atmosferi u toku celog subotnjeg dana svi gurmani moći da probaju najrazličitije vrste štrudli.

Majstori u spravljanju te vrste poslastica prikazaće svoje proizvode od klasičnih štrudli sa makom i sirom, preko malo neobičnijih sa višnjama, jabukama, pekmezom, pa sve do onih sa rogačom i još neobičnijim dodacima.

Svi zainteresovani će na licu mesta moći da prate pripremanje najduže štrudle, koja će se i ove godine takmičiti za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda. Na programu koji obiluje etno motivima naći će se i raznolike folklorne igre i pesme kao i takmičenje u brzom jedenju štrudle.

Raznovrsan muzički i zabavani program počeće sutra uveče sa AS žurkom,u četvtak će biti obeležena novomiloševačka seoska slava, a u večernjim satima je predviđen koncert Topalka, dok će u petak biti održano takmičenje u spremanju riblje čorbe "Zlatni kotlić".

(Tanjug)
Sve vesti