U sudaru autobusa i kamiona 28 povređenih

Noćas oko ponoći u sudaru autobusa "Autoprevoza" iz Banjaluke i kamiona iz Vrbasa koji je prevozio jestivo ulje, u selu Brđani kod Gornjeg Milanovca, povređeno je 28 putnika koji su primljeni u bolnicu u Gornjem Milanovcu.

0
A- A A+

Dežurni hirurg u gornjomilanovačkoj bolnici Milan Lazarević je izjavio da nisu ugroženi životi povređenih. On je naveo da je 20 putnika otpušteno posle ukazivanja pomoći, a u bolnici je zadržano osam putnika, da bi potom jutros bilo otpušteno još pet.

Najteže povrede ima vozač autobusa Dušan Runjo (42) iz Banjaluke koji je tokom noći odvezen u Klinički centar u Kragujecu.

U Bolnici u Gornjem Milanovcu su zadržani vozač kamiona, jedan putnik i jedno dete (10).Direktor Bolnice u Gornjem Milanovcu, dr Miro Lazarević izjavio je Agenciji Beta da je tokom noći pomoć ukazana za 28 putnika.

Po informacijama iz Saobraćajne policije u Čačku, autobus je bio na relaciji Niš-Banjaluka, a većina putnika je iz Republike Srpske.

Kako je saopštila policija u Čačku saobraćajnu nesreću izazvao je vozač autobusa koji je prešao na levu stranu i direktno se sudario sa kamionom kojim je upravljao B.M.(50) iz Šida.

Od posledica sudara je oštećen još jedan kamion.

Putnici koji su u Bolnici u Gornjem Milanovcu jutros su rekli da su spavali u vreme nesreće, a probudio ih je udar.

Od sudara su u iz kamiona poispadale boce sa jestivim uljem, te su svi putnici skoro punog autobusa bili njime "okupani".

Milan Ostojić iz Bjeljine kaže da ima samo ogrebotine, a odelo je morao da baci jer je natopljeno suncokretovim uljem.

Vinko Krstić iz Zvornika je rekao da su zdravstveni radnici "munjevito reagovali" i da su ih noćas kupali da bi ih oprali od ulja.

Grupa putnika puštenih iz Bolnice, jutros je rekla da im je najveći problem kako da nastave putovanje i da očekuju pomoć policije i drugih državnih organa.

(agencije/MONDO)
Sve vesti