Leto je najerotičnije godišnje doba

Naučnici tvrde da je leto baš seksi: emotivno smo otvoreniji, zbog odmora imamo mnogo više slobodnog vremena, putovanja nas dovode u priliku da upoznamo nove zanimljive ljude.

18
A- A A+

Za letnje evanture krivi su i hormoni koji "divljaju" zbog toplijeg vremena, naročito kod muškaraca.

"Jači pol" ne samo što ima "jače" hormone koji ga "navode na greh", već su oni i većinom vizuelni tipovi, pokazalo je istraživanje.

Zbog toga što im je čulo vida dominantno, muškarcima je teže nego ženama, da odole svim tim devojkama u letnjim haljinama.

I žene su leti seksualno aktivnije, ali se one češće zaljubljuju nego što se to dešava muškarcima.

Istraživanje sprovedeno u Britaniji je pokazalo da se tokom letnjih meseci oko 60 odsto muškaraca upušta u ljubavnu avanturu, dok to isto čini oko 40 odsto žena. Takođe, muškarci će letnju "ljubav" brže zaboraviti nego što su to u stanju žene.

Razlog tome ne leži u hormonima i Suncu, već u tome što žene žele bogatije, starije i ozbiljnije muškarca, a takvo neverstvo je mnogo opasnije za brak ili vezu.

Muškarci se, međutim, leti zabavljaju sa mlađim, zgodnijim i "opuštenijim" devojkama koje nisu spremne ili dorasle bračnim obavezama i podizanju dece.

Bez obzira na to da li je ili ne leto najerotičnije godišnje doba i za tebe, ne upuštaj se u avanturu bez kondoma - može ti se desiti da se gorko kaješ kada leto prođe.

(MONDO)

Sve vesti