Dačić i Asante u Guči

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i holivudski glumac Armand Asante posetili su 52. Dragačevski sabor trubača.

8
A- A A+

Asante već neko vreme boravi u Srbiji, zbog snimanja drugog dela filma "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića. Glumac u filmu igra fiktivni lik fudbalskog menadžera koji sanja o pravljenju "tima snova".

"Montevideo ne govori samo o jednom događaju iz tridesetih godina prošlog veka, kada je Srbija postigla uspeh na međunarodnoj sceni, već o jednom od prvih pokušaja globalizacije i međunarodne kulturne razmene", rekao je Asante.


Pogledajte fotogaleriju!


Čuveni glumac je objasnio da nastavak filma zapravo govori o preduzetništvu u sportu, podizanju sporta na međunarodni nivo i "globalnoj komunikaciji koja je tada krenula da se razvija".

"Drago mi je što sam ovde. Nadam se da ću se lepo provesti u Guči. Bog vas blagoslovio", rekao je Asante.

"Čast mi je što je Asante ovde. Ovo mu je prvi put da je u Guči, nadam se da će mu biti prijatno i siguran sam da će postati veliki prijatelj Srbije", rekao je Dačić.

Dačić i Asante najpre su obišli Štab u policijskoj stanici Lučani u Guči, koja je nadležna za bezbednost učesnika i posetilaca Sabora, a potom je planiran razgovor sa predsednikom opštine Lučani Mladomirom Sretenovićem i direktorom Centra za kuluturu, sport i turizam Adamom Tadićem. Kasnije je u planu odlazak na gradski stadion, gde će prisustvovati međunarodnom takmičenju trubačkih orkestara.(MONDO/Agencije, foto Tanjug - Danilo Peternek)
Sve vesti