Seks tokom "onih" dana

Za vreme menstrualnog ciklusa seks može biti malo komplikovaniji, ali to ne znači da ne treba da ga upražnjavate. Ne postoje medicinski razlozi za apstinenciju tokom "onih" dana.

78
A- A A+

Naučnici kažu da žena tokom u danima menstrualnog ciklusa može biti pohotnija nego inače, s obzirom na to da je cirkulacija krvi kroz matericu ubrzana, kao i zbog određenih hormonskih izmena u telu tokom tih nekoliko dana.

Osim toga, tokom menstruacije vagina je stalno vlažna i samim tim je penetracija lakša.

Nakon orgazma dolazi do intenzivnijeg grčenja materice i obilnijeg izbacivanja krvi što može da uzrokuje kraću menstruaciju.

"Oni" dani su idealni za isprobavanje novih poza koje inače ne praktikujete, kao i za "brzinski" seks bez predigre koji može da bude veoma uzbudljiv.

Budite praktični - volite se u tuš kabini, tako ćete moći potpuno da se opustite, a da ne razmišljate o tome kako da ne isflekate posteljinu, dušek, jorgan.

Za vreme menstruacije mogućnost začeća je manja, ali to ne znači da uopšte nema rizika.

Ako baš nikako ne želite da vodite ljubav tokom dana ciklusa, ipak nemojte da zanemarite nežnost sa partnerom: pričajte o seksu, mazite se, ljubite... a kada se menstruacija završi uradite sve ono o čemu ste maštali prethodnih dana.

(MONDO)
Tagovi:
Sve vesti