Google unapredio mape za Android uređaje

Kompanija Google doradila je svoj Maps servis, koji radi i na Android platformi, a u nastojanju da poboljša konkurentnost u odnosu na Apple.

2
A- A A+

Google unapredio mape za Android uređaje

Nova poboljšanja u poslednjoj verziji mobilnih mapa za Android usredsređena su na opciju za prikazivanje javnog saobraćaja u skoro 500 gradova širom sveta. U najnovijoj verziji uključeni su smerovi i vremena polaska s više od milion stanica širom sveta.

Korisnici će moći da traže određene linije javnog saobraćaja kao što su podzemne železnice, dok bi istovremeno isključili alternative poput autobuskih linija. Uz ovu, dodata je i poboljšana funkcija mapa koje rade bez internet veze, tako što imate mogućnost snimanja određene lokacije dok ste još na vezi. Kasnije možete da učitate snimljene mape iz memorije telefona i koristite ih kao da imate aktivnu internet konekciju.

Komanija Apple, s druge strane priprema teren da u potpunosti zameni Google mape kao automatsku opciju za navigaciju na iPhone i iPad uređajima, i to od prvog modela, pa do najnovijih. Taj proces već je počeo sa nedavnim iOS nadogradnjama.

(MONDO - agencije)
Sve vesti