MONDO TV: Kalemegdan je bio zakon!

Posetioci Beer Festa se pomalo sa setom prisećaju početaka ovog festivala na Beogradskoj tvrđavi.

8
A- A A+

U toku je jubilarni deseti Beer Fest, a 2003. srca pivopija je dirnula vest da će te godine u avgustu biti organizovan prvi Beogradski festival piva. Brojne ljubitelje "soka od hmelja" i druge radoznalce tada je ispod Kalemegdana privukla činjenica da je ulaz besplatan i da se pivo prodaje po promotivnim cenama.

Godine su prolazile, a festival je postajao sve popularniji i privlačio je svake godine sve više ljudi. Masovnost ovog događaja bila je i jedan od glavnih razloga zbog kojeg je ova manifestacija pre nekoliko godina preseljena na Ušće.

Više prostora i komotnije kretanje kao da nisu mnogo bitni posetiocima Beer Festa, jer se većina sa nostalgijom seća lepih momenata sa Kališa, a to su nam i potvrdili u pauzama između svirki treće večeri festivala.Iako zadovoljni zabavom, za koju kažu da je svake godine standardno dobra, pivopije su razočarane malim izborom piva, kao i velikom količinom prašine.

Nešto manje ljudi bilo je na trećoj večeri festivala piva u odnosu na prethodnu kada je binom prašilo Hladno pivo. Atmosferu je dobro zagrejao bend Ritam nereda sa kojima su najverniji fanovi pevali svaki stih.

Zoran Predin je nastavio tamo gde je Ritam Nereda stao, a prostor na Ušću je značajno počeo da se popunjava pred nastup grupe Galija. Nakon benda iz Niša, na binu je izašao Dado Topić koji je svoj nastup posvetio trogodišnjem Borisu, dečaku koji je oboleo od vrlo retke Gošeove bolesti.

Publiku po običaju nije razočarao ni Psihomodopop, a šlag na torti je predstavljao nastup grupe Pekinška patka.

Uprkos tome što se celo Ušće našlo u ogromnom oblaku prašine koja se digla sa zemlje to nije smetalo posetiocima da se dobro zabave i uživaju u pivu i dobroj muzici.

(MONDO/Dušan Hadži Nikolić)

Za više Mondo TV video priloga posetite našu rubirku MondoTV, a ukoliko imate zanimljivu priču pošaljite nam mail na mondotv@wm.rs, ili nam šaljite linkove ili poruke na Twitteru s hashatagom #MondoTV.
Sve vesti