Anonymusi ponovo napali Sony PlayStation

Nakon pauze od nekoliko nedelja Anonymousi su se ponovo aktivirali, a meta je stari znanac – PlayStation Network kompanije Sony.

1
A- A A+

Anonymusi ponovo napali Sony PlayStation

Hakerska grupa Anonymous, koja je prethodne godine na gotovo tri nedelje oborila PlayStation Network sa milionima registrovanih korisnika, ponovo je napala isti servis te kompanije.

Trenutno najpoznatiji hakeri tvrde da su bili u mogućnosti da pregledaju u bazu podataka Sony PlayStation Networka veličine čak 50 gigabajta, koja sadrži detaljne podatke za više od 10 miliona registrovanih korisnika. Kako bi dokazali svoje tvrdnje Anonymousi su kompaniji Sony deo ukradenih elektronskih podataka (adresa i lozinki u šifrovanom obliku) ljubazno “stavili na uvid” – kao dokaz obaranja mreže.

Međutim, mnogi stručnjaci i antivirus kompanije veruju da Anonymousi ovog puta blefiraju, kao i da nije bilo upada. Međutim, gde ima dima, ima i vatre, pa za svaki slučaj, neće biti na odmet ako promenite šifru svog PSN-a i proverite da li nešto ukazuje na “sumnjive radnje” sa vašim profilom.

(MONDO)
Sve vesti