Volkov za MONDO: Uvukao se strah…

Levi bek Partizana priznaje da je ekipa doživela težak udarac, ali veruje da Tromso može da bude prekretnica: "Živimo za četvrtak".

22
A- A A+

Partizan nastavlja da krčmi ugled. Posle eliminacije od AEL-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona, usledila je "sedmica" na startu prvenstva protiv BSK-a. Međutim, ona je, sada je to jasno, samo zamazala oči crno-belima.

Jer, već u drugom kolu usledila je bruka. Aktuelni šampion poražen je od debitanta u Superligi, Donjeg Srema, i to na takoreći neutralnom terenu, novosadskom "Karađorđu" – 1:2.

Šta se dešava sa Partizanom?

Odgovor je u razgovoru za MONDO pokušao da pronađe Vladimir Volkov.

"Oko kluba se stvorila negativna energija. Hteli to ljudi da priznaju i shvate ili ne, ona se prenosi i na ekipu, samim tim i na teren" , počeo je levi bek crno-belih.

Ne želi Volkov da detaljiše oko "negativne energije", ali jasno je da misli na zvižduke sa tribina, transparente uperene protiv mnogih u klubu…

"Ne može da prija kada zvižduci traju 90 minuta. Pritom nije važno kome su upućeni, meni, nekom drugom igraču, svima nama, ljudima iz kluba"…

U Pećincima slave. Posle dva kola debitanstvog učešća u elitnom društvu imaju šest bodova. Ujedno, šampiona su snažno uzdmrali.

"Bolan je to udarac. Ali, ako bih morao tražim izgovor našao bih ga u prošlogodišnjem porazu od Slobode na startu prvenstva. I tada nas je bolelo, ali smo na kraju osvojili titulu. Kada bih situaciju gledao sa svetlije strane, bolje je da utakmicu izgubimo na početku nego na kraju sezone" .

Crno-beli bi poraz od Donjeg Srema verovatno brzo zaboravili ukoliko bi napravili seriju dobrih rezultata. Već u četvrtak sledi im prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope u Tromsu.

"Živimo za taj četvrtak. Moramo da se trgnemo. Kada bismo u Norveškoj ostvarili dobar rezultat, siguran sam da bismo se vratili na stari kolosek".

Ali, pitanje je kako doneti kapital sa severa Evrope. Igre crno-belih ne ulivaju poverenje da je to moguće. Naročito sada kada je ekipa uzdrmana.

"Neće nam biti lako. Moramo u svlačionici da se pogledamo u oči, jer svi znamo koliko možemo. Iskreno verujem da, ako na terenu budemo delovali kao tim, možemo dobro da prođemo u Tromsu, bez obzira na sve što se desilo u dosadašnjem toku sezone. Svesni smo potencijala ekipe, svesni smo i da smo u krizi. Mlad je ovo sastav, uvukao se strah, nesigurnost… Mnogo ćemo međusobno da pričamo narednih dana" .

Volkov ne želi da analizira razloge loše igre.

"Ne bih ulazio u struku"…

Posle neuspeha u Novom Sadu nije bilo frke u svlačionici.

"Nije bilo problema. Šef (Vladimir Vermezović) nas nije kritikovao, ni njemu nije lako i nije hteo vruće glave" , završio je priču Vladimir Volkov.

(R.J, MONDO, foto Partizan.rs)
Sve vesti