ANKETA: Priznati prevaru?

Popili ste malo više i prevarili voljenu osobu, a sada vam je jako žao i sve biste učinili da se to popravi. Odlučili ste da priznate sve, ali da li ste upravo tako napravili pogrešan korak?

63
A- A A+

Ako je (ne)mili događaj sa trećom osobom za vas predstavljao samo avanturu i prolaznu epizodu, a ne priliku za fatalnu ljubavnu romansu, onda ćete verovatno poželeti da ispravite načinjenu grešku.

Najbolji način da se iskupite je da više nikada ne dopustite sebi takav "izlet", umesto što ćete priznati osobi sa kojom ste u vezi da ste je prevarili sa nekim do koga vam uopšte nije stalo.

Priznanje može da stvori jaz između vas, a postoji i veliki rizik da ćete biti ostavljeni. Raskid veze ili razvod braka su jedan od najsigurnijih scenarija nakon priznanja prevare. Povređeni partner, odnosno partnerka, u šoku i besu poželeće da vas odgurne što dalje od sebe i teško će razumeti da među vama i nekim trećim nije bilo baš ničega što bi vas nateralo na novu prevaru.

Čak i ako budete dovoljno hrabri i priznate šta se dogodilo, očekujte odgovor druge strane koji neće uvek biti prijatan. Mnogi povređeni ljudi rado će se osvetiti nakon što su prevareni, ali mnogo je više onih koji će voljenu osobu maltretirati činjenicom da su oprostili tako veliku grešku ili će neumorno tražiti dokaze da ljubav još uvek postoji.

Ukoliko vam se dogodite da pogrešite i pokleknete pred izazovima prirode i zakona privlačnosti, a još uvek volite osobu sa kojom delite životni put, potrudite se da to ne poveravate svojoj okolini i zaštite voljenu osobu od tog saznanja.

Takođe, prekinite kontatk sa osobom koja vam je bila "saučesnik" i potrudite se oko osobe sa kojom ste u vezi ili u braku. Najbolji način da se odužite za pogrešan potez je da postanete privrženiji i pažljiviji prema osobi koju volite.

Naravno, potrudite se da budete dovoljno jaki pri donošenju velikih odluka i pustite mozak i srce da sarađuju pre nego što napravite veliku grešku.

Kada nekoga iskreno volite i iz emotivnog odnosa "crpite" sve što vam je neophodno, šanse da neodoljivo poželite nekog drugog najčešće su minimalne, a ako vaš odnos "gubi na snazi", umesto traženja sreće sa strane, porazgovarajte sa partnerom o problemima i zajednički "zagrejte" svoju ljubav.

A, da, u posebnim slučajevima prevara može da vam sačuva ljubav, zato za ljubavnika ili ljubavnicu odaberite sopstvenog partnera.


(MONDO)
Sve vesti