• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pikaso iz podruma

Slika za koju se verovalo da je "ko zna čije" delo zapravo je izgubljeni Pikaso.

Slika žene koja sedi na stolici i nosi crveni šešir čamila je u muzeju u Evansvilu u Indijani punih 50 godina, piše američka štampa.

Pablo Pikaso naslikao ju je dvadesetih godina prošlog veka, i uprkos činjenici da se uredno potpisao na njoj, stručnjaci nisu verovali da je reč o delu velikog majstora.

Slika je poklonjena muzeju 1963, i otada su istoričari umetnosti povremeno bacali pogled na nju, ali nisu bili uvereni u autentičnost.

Sada je bez sumnje utvrđeno da je reč o Pikasovom delu, vrednom milione, piše američka štampa.

Slika nazvana "Žena sa crvenim šeširom" biće ponuđena na aukciji u Njujorku, a uprava muzeja odbila je da otkrije makar i okvirnu cenu koju će potražiti.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Festival.

Pikaso pripada pravcu umetnosti pod nazivom kubizam gde se sve prikazivalo geometrijskim oblicima kocke,trougla,piramide i slicno. Zbog toga mu slike deluju cudno.

Kreator

Da li mozete da zamislite kako bi umetnost bila dosadna da svi crtaju lepe pejzaze,poglede na gradove,portrete,religiozne prikaze...jednom recju jednolicne motive.Verujte mi smucilo bi vam se.E isto tako se smucila konvenc. umetnost umetnicima od poslednje cetvrtine 19. veka.Srecom pa sve nas.Ja razumem vas da vam je ovo skrabotina,i razumem kad ljudi kazu nesto je lepo.I zaista jeste lepo,lepo nacrtano,boje uskladjene,lep motiv.Medjutim umetnici moraju da istrazuju nove i nove granice stvaranja.Kad bi razumeli samo najosnovnije stvari moderne umetnosti otvorio bi vam se mnogo zanimljiv svet.

cinjenica.

"da bi nesto bilo proglaseno remek delom ili makar umetnickim delom neohodan uslov je da se ne svidja velikoj vecini" -mnogo manje ima kreativnh nego nekreativnih!

SERIJE