Đoković: Rodžer je bio mnogo bolji

Novak Đoković sportski priznao da je Rodžer Federer zasluženo slavio u Sinsinatiju. Švajcarac povećao razliku na vrhu ATP liste.

23
A- A A+

Novak Đoković i Rodžer Federer ponovo su vodili direktnu bitku u finalu jednog turnira. Švajcarac spremniji, psihički, pre svega. Epilog je njegova pobeda u Sinsinatiju posle dva seta, od kojih je prvi bio više nego ubedljiv.

"Čestitam Rodžeru, sjajna nedelja je iza njega. Bio je mnogo bolji u finalu. Ja sam pravio mnogo duplih grešaka i neiznuđenih grešaka u prvom setu. Imao sam šanse u drugom setu, nisam ih iskoristio i Rodžer je zasluženo pobedio", rekao je Đoković pre nego što je dobio utešni trofej i ček na 262.610 dolara.

Sve u svemu Novak može da bude zadovoljan ovim letom. Moglo je da bude još bolje da je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio medalju. Ipak, osvojio je potom turnir u Torontu.

"Veoma emotivno sam doživeo Olimpijske igre. Potom sam imao odličnu nedelju u Torontu, a ovde, iskreno, nisam očekivao da dođem do finala tako da je ovo dobar rezultat", dodao je srpski teniser.

Federer ove godine igra kao mladić. Pobedio je na Vimbldonu, osvojio je srebrnu medaljuna OI u Londonu, a sada je, po peti put u karijeri, trijumfovao na turniru u Sinsinatiju.

"Uvek je lepo kada dođete na turnir na kojem se dobro osećate. Ovde, u Sinsinatiju, publika zna igru i hvala joj što mi je pomogla da igram dobro. I za mene je iznenađenje što sam pobedio, jer sam imao naporno, ali divno leto", rekao je Federer.

On je pohvalio Novaka Đokovića za rezultate ovog leta.

"Impresioniran sam Novakovom dobrom igrom u Torontu, a potom je ovde imao dobru nedelju, zato aplauz za Novaka", rekao je Federer, koji je dobio ček na 535.600 dolara.

Švajcarac je dobio 820 ATP poena, čime je povećao prednost nad Đokovićem na 895 bodova.

(MONDO - foto: AP)
Sve vesti