Fotoaparat sa Android operativnim sistemom

Prvi konvergentni aprat, koji spaja mobilni operativni sistem i digitalnu fotografiju biće remijerno prikazan na IFA sajmu u Berlinu.

1
A- A A+

Fotoaparat sa Android operativnim sistemom Foto: Nikon Press Images.

Kompanija Nikon će do kraja ove nedelje predstaviti model digitalnog fotoaparata Coolpix S800c, koji će biti prvi takav uređaj sa Android opeativnim sistemom.

Dolaziće u dve verzije: jedan sa zakrivljenim telom, a drugi koji će pomalo ličiti na pametni telefon. Osim toga što će posedovati ovaj operativni sistem i to najverovatnije verzije 2.3, dolaziće sa ekranom od 3.5 inča osetljivim na dodir. Moći će da se uključi na društvene mreže, sa kojima je moguće direktno deljenje fotografija, da pušta muziku, koristi multitasking opcije i aplikacije karakteristične za Android OS.

Imaće Bluetooth vezu za razmenu fotografiju i brzu Wi-Fi vezu za korišćenje pametnih Android opcija, optički zum do 12 puta, GPS i mogućnost pristupa Google play servisu. Još uvek nema informacije o ceni, kao i kada će i na koja tržišta stići ovaj inovativno fotoaparat rezolucije 16 megapiksela.

Bez obzira na novotarije koje donosi, ovo, ipak nije prvi konvergentni uređaj takve vrste. Pre njega smo videli Android muzičke plejere iz Samsunga i Sonyja.

(MONDO)
Sve vesti