Mamiću, svaka ti čast!

Od transfera Luke Modrića iz Totenhema u Real zagrebački Dinamo zarađuje oko milion evra. Zdravko Mamić, na osnovu građanskog ugovora sa Modrićem, za pet godina bogatiji za 4,5 miliona evra!

28
A- A A+

Ovaj naslov se verovatno neće dopasti najvatrenijim navijačami zagrebačkog Dinama koji su u višegodišnjem ratu sa prvim čovekom kluba Zdravkom Mamićem, ali gledano isključivo sa poslovne strane, tom čoveku treba skinuti kapu.

Više puta do sada pisali smo o uspešnim poslovnim potezima Mamića, odnosno unosnoj prodaji fudbalera Dinama u evropske klubove. A Dinamo je ponovo zaradio a da nije bio direktan učesnik transfera Luke Modrića iz Totenhema u Real Madrid.

Naime, Dinamo će od tog transfera dobiti oko milion evra, a "dobri su" i bivši klubovi Luke Modrića - matični klub Zadar (250.000 evra), ali i mostarski Zrinjski i Inter iz Zaprešića, kao usputne stanice u Modrićevoj karijeri inkasirati po 150.000 evra.

Oni će dobiti novac na osnovu pravila UEFA o takozvanim uplatama solidarnosti.

Dobro će proći i Modrić i njegova porodica. Ne samo da će Modrić nedeljno zarađivati 150.000 evra (a mesečna plata u matičnom Zadru mu je bila tek oko 7.000 evra), već će njegova porodica u narednih pet godina naplaćivati dividende na temelju građanskog ugovora sa novom zvezdom Reala, prenosi zagrebački "Jutarnji list".

Modrić će godišnje zarađivati oko 4,5 miliona evra, gotovo dva miliona evra više nego što je dobijao u Totenhemu. A na osnovu građanskog ugovora sa Modriće, Zdravko Mamić polaže pravo na rentu u visini od 20 odsto fudbalerovih primanja sve do kraja karijere! Tako će recimo, do 2017. godine, kada Modriću ističe ugovor sa Realom inkasirati 4,5 miliona evra!


Mediji naklonjeni Realu gotovo sav prostor posvetili su transferu Modrića, pričama o njemu i njegovoj porodici, dok oni bliski Barseloni, poput "Munda deportiva", samo su notirali njegov dolazak na "Santjago Bernabeu" uz neizbežno podsećanje da je pre nekoliko godina izjavio da mu je Barselona omiljeni klub, a tada se i slikao sa dresom katalonskog kluba.

U realu će Modrić nositi broj 19. Taj broj baš i nije proslavio igrače koji su ga nosili, a to su bili Antonio Kasano, Hose Antonio Rejes, Klas Jan Huntelar, Nikolas Anelka, Valter Samjuel, Esteban Kambijaso...Niko od njih nije ostavio dublji trag u Realu. Ali, zato jesu Karim Benzema (nosio je dres sa brojem 19 po dolasku u Real) ili Mikel Lasa (od 199. do 1997. godine odigrao 150 utakmica za Real).

U Realu se nadaju da će Luka Modrić biti mamac za navijače i da će razgrabiti njegov dres sa brojem 19.

(MONDO - foto: AP)
Sve vesti