Stamenković prvi na noge Partizanu

Srpski šampion počinje takmičenje u Ligi Evrope na svom terenu protiv azerbejdžanskog Nefčija, za koji brani bivši golman Zvezde Saša Stamenković.

42
A- A A+

Saša Stamenković ponovo u Humskoj!

UEFA je saopštila da će crno-beli početi takmičenje u Grupi H Lige Evrope protiv Nefčija 20. septembra (20.15 časova), a to znači da će bivši golman Zvezde ponovo igrati protiv Partizana.

Crno-beli će u drugom kolu, 4. oktobra od 18 sati, igrati u gostima, u Kazanju protiv ruskog Rubina, dok će u trećem igrati u Milanu protiv Intera 25. oktobra u 19 časova.

Poslednji put Partizan je protiv Intera igrao u sezoni 1990/91. u 3. kolu Kupu UEFA. Tada je bilo 3:0 za Inter u Milanu i 1:1 u Beogradu. Tada je za Inter igrao Lotar Mateus koji će desetak godina kasnije biti trener Partizana i uvesti ga u Ligu šampiona.

INTER - PARTIZAN 3:0INTER - PARTIZAN 1:1Zanimljivo, sadašnji trener Inter Andrea Stramaćoni u reagovanju na žreb za grupu LE nije pomenuo Partizan. Rekao je da nije srećan zbog žreba, jer će se ekipa naputovati.

"Sa logističke strane gledano, žreb nije bio povoljan po nas. Moraćemo daleko da putujemo, a to bi moglo negativno da se odrazi na naše utakmice u Seriji A. Ali, to je jedan od aspekata Lige Evrope i svesni smo toga", rekao je Stramaćoni.

Partizan će u četvrtom kolu dočekati italijansku ekipu 8. novembra, a dve nedelje kasnije igraće u Azerbejdžanu protiv Nefčija.

U poslednjem kolu Grupe H, Partizan će na svom stadionu šestog decembra dočekati Rubin.

(MONDO - foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti