Mihajlović: Svesno sam rizikovao sa mladima

"Iskreno sam se nadao da ćemo da pobedimo, ali na kraju je i nerešeni rezultat pravedan jer smo mogli i da pobedimo i da izgubimo", rekao je selektor Srbije Siniša Mihajlović posle 0:0 na startu kvalifikacija u Glazgovu.

43
A- A A+

"Rasista i nacionalista" nije želeo da komentariše to da mu je potreban kavez na Hempden Parku do završetka utakmice.

I posle 0:0 u Glazgovu, inicirao je priču samo o fudbalu, priznao da je tražio pobedu i da ima za čim da žali, a tek na insistiranje novinara da prokomentariše sramotne tekstove u škotskim novinama, Siniša Mihajlović rekao je:

"Nisam baš toliko slab kako su mislili da jesam. Što se mojih privatnih stvari tiče, pisali su o onome što se dogodilo nekada, ali to ne znači da sam nacista. Hteli su da nas isprovociraju, a u stvari nisu znali kakav smo narod. To nam je samo dalo još veći motiv", prokomentarisao je Mihajlović tekst "Scotland Heralda" u kojem je autor predložio da naš selektor bude stavljen u kavez pored terena.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA HEMPDENA


O utakmici...

"Iskreno sam se nadao da ćemo da pobedimo, ali na kraju je i nerešeni rezultat pravedan jer smo mogli i da pobedimo i da izgubimo", analizirao je start kvalifikacija selektor i dodao:

"Sve šanse koje su oni napravili, došle su posle naših grešaka. Da smo igrali protiv neke od boljih reprezentacija to bi nas koštalo poraza. Što se tiče igre, bilo je i dobrih i loših stvari. Imamo za čim da žalimo... Kontrolisali smo igru u većem delu utakmice, ali nam je falilo više drskosti. Na kraju, ako ne može da se pobedi, važno je da se ne izgubi", rekao je i zaključio:

"Ima dosta toga što ćemo sugerisati igračima,a posebno je bilo primetno da sporo prenosimo loptu iz veznog reda do napada".Ko je više dobio remijem?

"Škotska je bila domaćin. Stoga, nama bod više znači".

Izveli ste iznenađujuće mlad tim?

"Primetio sam i strah među igračima, ali je prva utakmica kvalifikacija i sve je to normalno. Svesno ulazimo u rizik, igramo s mladim igračima kako bismo stvorili tim za budućnost", istakao je Mihajlović.

(MONDO, foto: FoNet/AP)
Sve vesti