Livajn: Malo Stojković, malo nedostatak sreće

Selektor Škotske Krejg Livajn žali za propuštenim šansama njegovih igrača u remiju sa Srbijom i hvali golmana Vladimira Stojkovića.

14
A- A A+

Koliko je kod Srba, što članova nacionalne fudbalske selekcije, što navijača, preovladavao utisak da je Škotska trebalo da se pobedi u Glazgovu, toliko su i naši domaćini ove subote bili uvereni da su bolji.

I stoga su nezadovoljni remijem.

Kao i mi, i Škoti se već mere sa Hrvatima i Belgijancima za kojima zaostaju dva boda.

Njihov selektor Krejg Livajn, posle utakmice prvog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, rekao je:

"Najjači utisak mi je blago razočaranje, jer smo stvorili dovoljno šansi da pobedimo. Stoga, nezadovoljan sam što nismo. Ali, kada pogledam kako smo odigrali danas, a kako protiv Češke na kraju kvalifikacija za EURO 2012, moram da bude zadovoljan, jer smo napravili veliki pomak", rekao je i dodao:

"Samo mi je žao što nismo iskoristili bar jednu šansu".

Ipak, Livajn je apostrofirao da Srbija nije tim protiv kojeg se "tek tako" osvajaju bodovi.

"Kada očekuju pobedu nad Srbijom, ljudi zaboravljaju da je to pristojan tim i mislim da se to videlo danas i mi smo to znali. Takođe, znali smo i njihove mane i koristili smo ih, ali nažalost nismo to 'unovčili'. Nismo prebacili loptu preko linije, malo zbog njihovog golmana (Vladimira Stojkovića, prim. aut), malo zbog nedostatka sreće".

Uprkos tome što kaže da je zadovoljan igrom i napretkom ostvrenim u prethodnom periodu, Livajn priznaje da je bio iznerviran u nekoliko navrata tokom meča.

"Bio sam pomalo frustriran tokom utakmice, jer znam da možemo da igramo bolje. Nedostaje nam kreativni igrač za finalni pas... Ali, moramo da pronađemo način da to nadoknadimo".

Za kraj...

"Nije to što smo hteli, ali nije ni katastrofa, svakako...", istakao je, uz priznanje da je okasnio sa sve tri izmene koje je napravio.

Pogledajte fotogaleriju sa Hempdena i pročitajte šta je posle utakmice izjavio naš selektor Siniša Mihajlović.

(MONDO, foto: FoNet/AP)
Tagovi:
Sve vesti