"Samo gol naš je Bog!"

Siniša Mihajlović morao bi do utorka često da pušta "orlovima" kultnu pesmu jugoslovenske pab rok grupe "Roze Poze". U autobusu, u svlačionici, možda i tokom ručka u Staroj Pazovi...

35
A- A A+

Srbiji je preko potreban gol!

O tome i peva ova pesma:

Daj gol, daj gol
samo gol naš je Bog
život dajemo
za gol

Mi pevamo
daj gol
Fudbalska reprezentacija Srbije počela je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine upravo onako kako je igrala u prethodnih godinu dana. Neefikasno!

Iako bod u Glazgovu ima svoju vrednost, odnosno nije loš, ponovo nismo postigli pogodak. A, fudbal se igra za golove. Ili bi trebalo da se igra...

Od septembra 2011. godine i pobede nad nejakim Farskim Ostrvima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, do septembra 2012. godine, odigrali smo 11 takmičarskih i prijateljskih utakmica, zabeležili samo jednu pobedu (!?) i postigli četiri gola (!?).

Na poslednjih šest mečeva, od čega nas je Mihajlović vodio na pet, upisali smo tri remija, tri poraza i jednom tresli protivničku mrežu.

Stoga - 0:0 na Hempden Parku protiv Škotske i ne treba da čudi, a ako bude tako i u utorak, na "Karađorđu" u Novom Sadu, protiv Velsa - biće panika!

Nijedan napadač reprezentacije Srbije nije postigao gol tokom pomenutih 11 mečeva sa Italijom (1:1), Slovenijom (0:1), Meksikom (0:2), Hondurasom (0:2), Jermenijom (2:0), Kiprom (0:0), Španijom (0:2), Francuskom (0:2), Švedskom (1:2), Irskom (0:0) i Škotskom (0:0)!

Uradili su to defanzivci Branislav Ivanović dva puta i Neven Subotić, odnosno vezista Zdravko Kuzmanović. Protiv Škota najopasniji po Alana Mekgregora bio je Aleksandar Kolarov!

Znatno uspešniji smo od Škota po broju odlazaka na mundijale, od posledjih šest, mi smo otišli na četiri s tim da smo jednom bili suspendovani. Poređenja radi, Škotska je igrala samo na jednom SP od poslednjih pet. Ako mislimo da otputujemo u Brazil, takmičarski, moraćemo pod hitno da pronađemo način da ubacimo loptu iza leđa protivničkog golmana.

Naša odbrana deluje gotovo impresivno i svakako će biti sve bolja i bolja kako vreme bude prolazilo. Nadamo se da će na sigurnost Stojkovića, Ivanovića, Kolarova, Biševca, Nastasića, Subotića, Maksimovića i ostalih doći i efikasnost onih koji igraju ispred njih.

Što pre!

(MONDO, foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinović)
Sve vesti