Ministarstvo bez suda otpušta za korupciju

Direktorka Medicinske škole u Kraljevu, privedena zbog sumnje da je primila mito za upis učenika, ostaće bez posla saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, iako je slučaj još dalako i od suda i od dokazane krivice.

4
A- A A+

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije je najavilo i da će Prosvetna inspekcija preduzeti sve zakonske mere da direktorka kraljevačke Medicinske škole što pre bude smenjena.

Upućen je i apel svima koji imaju bilo kakva saznanja o sličnim slučajevima da ih prijave.

"Ovom prilikom još jednom apelujemo na sve koji imaju saznanja da u nekoj obrazovnoj ustanovi ima ovakvih ili sličnih pojava, da nas obaveste o tome, kako bi što pre iz obrazovnog sistema udaljili one koji narušavaju ugled obrazovanja i obezvređuju rezultate velikog broja poštenih radnika u njemu", navodi se u saopštenju.

Podseća se i da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nedavno zatražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova da preduzme mere u okviru svojih nadležnosti, kako bi razotkrili svaki slučaj korupcije.

Uhapšena direktorka Medicinske škole u Kraljevu S.S. (58) iz Kraljeva, osumnjičena je da je primila mito za upis učenice u školu a za davanje mita priveden je otac učenice B.I.(50) iz Novog Pazara.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images)
Sve vesti