Mandić: Tek sada postajem svesna uspeha

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić, rekla je da tek sada postaje svesna uspeha koji je ostvarila u Londonu jer taj sport polako doživljava ekspanziju u Srbiji.

1
A- A A+

"Počinjem da budem svesna uspeha, klubovi su sve puniji, a deca su sve više zainteresovana za tekvondo. To se ne dešava samo u Beogradu, već u celoj Srbiji. Bitno je da bude što više pokaznih vežbi i da dođe do ekspanzije malog sporta", rekla je Mandićeva.

Ona je u beogradskoj osnovnoj školi Drinka Pavlović u okviru akcije "Tekvondo za sve - čas šampiona" pozdravila učenike i prisustvovala pokaznom treningu koji je vodio selektor Srbije Dragan Jović.

"Tekvondo nije tuča. Ima tu dosta taktike i razmišljanja, a da bi se postigli odlični rezultati, potrebno je da telo i um budu maksimalno pripremljeni", dodala je Mandićeva.

Olimpijska šampionka kazala je da će se uskoro vratiti treninzima i pripremama.

Pomenutu akciju pokrenulo je ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa nacionalnom tekvondo asocijacijom, a cilj je popularizacija tog sporta.

Milica Mandić nas je oduševila velikim uspehom i zlatnom medaljom u Londonu, kao i patriotizmom koji je pokazala.

Dosta toga smo naučili o ovom sportu, o kojem ranije nismo mnogo znali. Ovo je prva akcija, a u narednom periodu pokrenućemo i nove u koje će biti uključeni i ostali manji sportovi", navela je ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Tokom ove akcije tekvonodisti će obići 30 škola u Srbiji.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty images)
Tagovi:
Sve vesti