"Orlići" težim putem do Izraela

Reprezentacija Srbije U21 neće biti među nosiocima u žrebu za baraž za Evropsko prvenstvo. Do Izraela će morati preko Španije, Češke, Engleske, Holandije, Nemačke, Italije ili Francuske.

7
A- A A+

Izabranici Aleksandra Jankovića uradili su svoj posao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Borbu sa rivalima u 4. kvalifikacionoj grupi završili su na prvom mestu, ali im to nije bilo dovoljno da obezbede povlašćeni status pri baražu.

Papirić sa imenom reprezentacije Srbije biće smešten u drugi, šešir nepovlašćenih ekipa, skrojen na osnovu rezultata iz poslednja tri kvalifikaciona ciklusa. U njemu su i Švajcarska, Švedska, Rusija, Danska, Slovenija i Norveška.

U prvom su Španija, Češka, Engleska, Holandija, Nemačka, Italija i Francuska.


"Svaki protivnik koga nam žreb dodeli biće reprezentacija velike istorije i tradicije. Čast je biti u društvu sa takvim gigantima. Takođe, siguran sam da sa svima možemo da se nosimo i da se plasiramo na završnu predstavu.Povod za optimizam gradimo na respektu prema našem radu i trudu koji smo uložili u prethodne dve godine", izjavio je selektor Aleksandar Janković zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Žreb za baraž za EP 2013. godine biće održan u petak u 14.00 časova u Nionu. Ispred Fudbalskog saveza Srbije tamo će biti prisutni direktor mlađih reprezentativnih selekcija Savo Milošević i njegov saradnik, sekretar Pavle Simić.

Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 18. juna 2013. godine, a termini utakmica baraža su 12. i 16. oktobar.

(MONDO)
Sve vesti