Pretučeni zato što "liče" na gejeve

Smederevska policija pritvorila je petoricu mladića iz tog grada zato što su pretukli jednog Beograđanina i jednog Kraljevčanina, zato što su im "ličili" na gejeve.

9
A- A A+

Policija je saopštila da su Mario Milovanović (23), Nemanja Milenković (20), Slobodan Stanković (23), Lazar Raičković (19) i Aleksandar Jovetić (22) osumnjičeni da su, u noći između 3. i 4. septembra, u strogom centru grada u ulici Đure Jakšića, nakon kraće rasprave, pretukli dvojicu mladića iz Beograda i Kraljeva.

"Povod za raspravu i tuču bilo je uverenje napadača da su dvojica mladića pripadnici gej populacije", navela je policija u saopštenju.

U tuči je N. K. (22) iz Beograda zadobio teške (prelom nosa sa dislokacijom), a S. M. (23) iz Kraljeva lake telesne povrede.

Osumnjičeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Gej strejt alijansa (GSA) izašla je danas sa novim detaljima o napadu na gej mladića koji se dogodio u noći između petka i subote u parku kod Brankovog mosta u Beogradu.

Kako je saopštila GSA, ovoj organizaciji se javila osoba koja stanuje u neposrednoj blizini parka u Fruškogorskoj ulici i obavestila ih da je čula buku oko ponoći i pozvala policiju, koja je tek oko 01:30 sati došla u park.

Prema izjavi A.M. jedna grupa mlađih ljudi se te noći okupila u parku, u kome se dogodio napad, nešto pre ponoći.

Bili su veoma glasni i agresivni, vikali su i lomili staklene predmete, najverovatnije flaše i tim ponašanjem uznemiravali su građane koji žive u okolini.

A.M. je nešto malo iza posle ponoći o tome obavestila policiju i zatražila intervenciju, saopštila je Alijansa.

Prema tvrdnjama A.M, policija se nije pojavila, a grupa je nastavila sa vikom i problematičnim ponašanjem i ponovo je pozvala policiju i zamolila da patrola dođe.

Buka je trajala do jedan sat. Oko 01.30 sati, prema rečima A.M, sa prozora je videla u parku nekoliko policajaca kako u mraku traže nešto na zemlji pomoću baterijskih lampi".

Alijansa je zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova da istraži ova saznanja bez odlaganja, s obzirom da se iz izjave A.M. može zaključiti da bi pravovremenom intervencijom policije, napad na gej mladića možda mogao biti sprečen.

(agencije/MONDO, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Povezano

Sve vesti