Dobar je Dru, a tek Eron Gordon!?

Mlađi brat novog košarkaša Partizana mt:s, Drua Gordona - Eron, već je velika zvezda u Americi iako još nije upisao ni koledž. Juri ga "pola" NCAA lige... "Dobijam tri poziva i oko četiri, pet poruka dnevno", kaže 16-godišnji Eron Gordon.

21
A- A A+

Partizan mt:s je ovog leta ugrabio Drua Gordona i svi su izgledi da je napravio odličan posao angažovanjem četvorke sa Univerziteta Novi Meksiko.

Kada bi to dovelo i do potpisivanja ugovora sa Druovim mlađim bratom, Eronom, srpska košarka bi dobila spektakularnog igrača, kojeg u SAD zovu "Budući Blejk Grifin". Šanse da se to dogodi, prema ocenama koje 16-godišnja senzacija Eron ima u američkoj javnosti, ravne su čudu.

ESPN dao mu je ocenu 95 od 100, uz pet zvezdica i trenutno ga stavio na šesto mesto najtalentovanijih američkih srednjoškolaca. Eron Gordon, visok 201 centimetar i možda isto toliko visokog odraza, trenutno ima ponude Oregona, Vašingtona, Kanzasa, Arizone, Kalifornije, Kentakija, Novog Meksika i Stenforda.

Praktično može da bira gde će upisati fakultet i započeti univerzitetsku karijeru, a u nedavnom intervjuu rekao je da ne želi da napravi istu grešku koju je napravio njegov brat Dru, igrač crno-belih, kada se odlučio za UCLA univerzitet, a onda posle dve godine morao da ga menja zbog male minutaže i pređe u Novi Meksiko.

Samo sulud splet okolnosti ovog izuzetnog atletu može da zaustavi na putu ka NBA ligi i pošalje ga u Evropu...

Eron je do sada posetio Orgegon, Vašington, Kanzas i Arizonu, a namerava da ode u izvidnicu na sve univeritete koji su ga pozvali u goste. Narednog proleća, moraće da prelomi.

"Putovaću i gledati mnogo NCAA utakmica do narednog proleća, kada ću doneti odluku. Mnogo stvari se menja vremenom. Ako bih se sada obećao nekome, mnogo toga moglo bi da se promeni do trenutka kada ću upisati koledž. Želim da maksimalno skratim vreme između konačne odluke i ulaska u zgradu univerziteta", rekao je Eron Gordon, koji srednju školu završava u rodnom San Hozeu (Arčbišop Miti).

Dru se kao, takođe velika nada, obećao UCLA univeritetu godinu dana pre završetka srednje škole i ispostavilo se da je doneo pogrešnu odluku, ispustivši dve presudne godine u košarkaškom razvoju. Tek u Novom Meksiku zaigrao je kao starter i nagovestio šta može, ali ga je period na UCLA koštao NBA angažmana prošlog leta, pa je došao u Partizan mt:s.

Stručnjaci mu prognoziraju da će u NBA ligi igrati "trojku" što znači da će na koledžu morati da poradi na šutu, s obzriom na to da mu je priroda dala skočnost i vitkost. Da zakucava, sigurno neće zaboraviti...

Ipak, on ostaje veran svom stilu a to je uništavanje obruča.

"Svakog dana želim da popravim skok i odraz, to je glavna stvar. Želim da budem u mogućnosti da zakucavam sa svih pozicija", rekao je i dodao:

"Mislim da mi šut trenutno ispašta zbog mog samopouzdanja".

Mlađi Gordon kaže da je zahvalan ljudima sa zainteresovanih univerziteta što poštuju njegovu odluku da ga ne zovu na telefon stalno, jer želi da se odluči u miru. To "stalno" ne znači i da ga ne zovu.

"Oni se trude da pokušavaju da me ne zovu svaki čas. I dobro je što me ne prisiljavaju. Dobijam otprilike tri poziva dnevno i oko četiri, pet sms poruka".

Trudeći se da ne napravi grešku kao njegov brat, Eron kaže:

"U principu, moj brat i nije bio u poziciji u kojoj sam ja sada. Ja samo moram da sagledam šta je on uradio, gde sam ja u ovom trenutku i kakvog trenera mogu da imam u odnosu na univerzitet koji biram. Oči su mi malo otvorenije iz poštovanja prema ljudima koje je zadužio moj stariji brat Dru", podvukao je Eron.

Ako ništa više, Dru bi mogao da pozove mlađeg brata u goste da se upozna sa atmosferom koja će vladati na mečevima Partizana mt:s ove sezone... Iako ima samo 16 godina, Eron već ima nekolicinu video snimaka na YouTube kanalu posvećenih njegovim monstruoznim zakucavanjima.

Mi smo izabrali tri...(MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti