AUTOMOBILIZAM: Borković proslavio titulu

Najbolji srpski automobilista i zvanično postao šampion Evrope brdskih trka u kategoriji savremenih bolida sa FIA homologizacijom.

5
A- A A+

Dušan Borković proslavio je u nedelju u hrvatskom Buzetu osvajanje titule prvaka Evrope u ovogodišnjem šampionatu brdskih trka u kategoriji savremenih bolida sa FIA homologizacijom.

Borković nije uspeo da zabeleži devetu pobedu od mogućih deset u šampionatu i tako na najbolji način kruniše jednu od najuspešnijih sezona za srpski automobilizam.

Član Nisotek Rejsing tima je na poslednjoj trci, pred oko 15.000 gledalaca, imao problema sa gumama, pa je na kraju završio na sedmom mestu sa ukupnim vremenom od 5:50,359 minuta.

Trijumfovao je Čeh Oskar Beneš za volanom Micubišija, sa vremenom 5:29,759.

Srpski automoblista je do titule došao još posle trke u Švajcarskoj, jer je dobrim vožnjama tokom sezone obezbedio nedostižnu prednost. Upravo zbog toga Borković u Hrvatskoj nije morao da se takmiči, ali se odazvao pozivu organizatora i ljubitelja brze vožnje u Buzetu i okolini.

Grad Pančevo organizovaće u utorak od 19 sati ispred Skupštine grada doček za šampiona Evrope.

Borković je posle osvojenih 12 nacionalnih šampionskih titula, tri Zlatne kacige i epiteta najmlađeg osvajača Dijamantske kacige prošle godine odlučio da se oproba na međunarodnoj sceni.

Na kraju prve sezone bio je treći u generalnom plasmanu brdskog šampionata Evrope, dok je ove uspeo da trijumfuje.

(Tanjug, MONDO)
Sve vesti