Dokle, bre, više? Tuča u Kragujevcu!

Navijači Radničkog 1923 i Crvene zvezde u međusobnom obračunu ispred i na stadionu "Čika Dača" ugrozili bezbednost mnogih mirnih posmatrača utakmice.

95
A- A A+

Očigledno da sve opomene, pretnje i kazne Fudbalskog saveza Srbije i Evropske fudbalske unije (UEFA) ne mogu da dozovu pameti srpske "navijače".

Duel 5. kola Superlige Srbije između Radničkog 1923 i Crvene zvezde (0:3) proglašen je utakmicom visokog rizika. S punim pravom!

Pre početka meča došlo je do žestokog sukoba navijača dva kluba ispred stadiona "Čika Dača", a veći neredi sprečeni su intervencijom policije.

Međutim, tu nije bio kraj problemima u Kragujevcu.

Kada su ušli na stadion navijači beogradskog kluba srušili su ogradu koja razdvaja severnu i zapadnu tribinu. Pristalice Radničkog ponovo su krenule u obračun sa protivničkom stranom, tako da je na tribinama, ali i atletskoj stazi opet došlo do bliskog kontakta Delija i Crvenih đavola.

Ponovo je morala da reaguje Žandarmerija.Za vreme meča nisu zabeleženi veći incidenti na stadionu, osim međusobne tuče navijača Radničkog.

S obzirom na poslednje izrečene kazne superligašima, nema sumnje da će sankcije prema Radničkom i Crvenoj zvezdi biti rigorozne. Oba kluba su u prošlosti nekoliko puta bili teže kažnjavani zbog problema sa navijačima, a posebno crveno-beli.

Početak utakmice kasnio je nekoliko minuta zbog problema sa mrežom na jednom od golova. Pre prvog sudijskog zvižduka akteri meča i navijači minutom ćutanja odali su počast preminulom golmanu Predragu Brzakoviću.

Drugo poluvreme na kratko je prekinuto posle samo nekoliko minuta igre zbog bakljade gostujućih navijača.

(MONDO - foto: Beta/Aleksandar Dobrosavljević/AV)
Sve vesti