"Gola Kejt" na sudu, fotografkinja "nestala"

"Zbog narušavanja privatnosti biće tužen svako ko objavi ove fotografije", saopšteno je iz Bakingemske palate.

16
A- A A+

Britanska kraljevska porodica je saopštila da su protiv francuskog magazina koji je objavio fotografije Kejt u toplesu podneli tužbu, a ista sudbina će da zadesi fotografkinju i italijanski list "Chi".

Nakon što je francuski magazin "Closer" objavio toples fotografije vojvotkinje od Kembriđa, iz kraljevske rezidencijalne palate Sent Džejms je saopšteno je da su advokati Vilijama i Kejt u Francuskoj pokrenuli pravni postupak zbog narušavanja privatnosti.

Iako "Closer" tvrdi da nije narušio njihovu privatnost, Bakingemska palata, nakon što je potvrdila autentičnost fotografija, je navela da su one "snimljene bez dozvole, tokom odmora Vilijama i Kejt na privatnom imanju".

Isti scenario preti i italijanskom listu "Chi" koji je objavio u potpunosti golu Kejt u specijalnom izdanju na čak 26 strana.

Prema pisanju britanskih medija, golišave fotografije je snimila fotografkinja mnogobrojnih svetskih novinaskih agencija, Valeri Sua, kojoj se od objavljivanja fotografija "gubi svaki trag", jer se plaši "odmazde" Bakingemske palate.

Na telefon se, navodno, ne javlja danima, a od objavljivanja fotografija golišave Kejt nije objavila više ni jednu fotografiju. Međutim, policija bi uskoro za njom mogla da raspiše i poternicu jer "kraljevski advokati" za nju spremaju posebnu tužbu.

(MONDO)
Sve vesti