Osuđeni ujna i nećak ljubavnik

Hrvatskoj "Fatalnoj ujni" zbog ubistva supruga 22, a nećaku koji je s njom bio u vezi 10 godina zatvora

1
A- A A+

Županijski sud u Splitu izrekao je presudu u slučaju ubistva Domagoja Novoselnika na Hvaru kojom se na 22 godine zatvora osuđuje njegova supruga Slađana zbog podsticanja na ubistvo, dok je njihov maloletni nećak koji je izvršio ubistvo, osuđen na 10 godina zatvora, preneli su hrvatski mediji.

Kad je Domagoj pronađen mrtav u Vrsniku na Hvaru prošle godine, uhapšeni su i supruga Slađana (28) i nećak (18) koji je tri godine bio u vezi sa njom.

On je u iskazu pred istražnim sudijom najpre priznao ubistvo da bi na poslednjem, prošlonedeljnom ročištu u splitskom sudu povukao priznanje rekavši da nije on ubio ujaka, kao što je dosad govorio, već da je to učinila ujna Slađana.

Menjajući odbranu, on je opovrgao time sve ono što je dosad izjavljivao - da je ubio ujaka u samoodbrani nakon što ga je on u ispadu ljubomore napao. Slađana je tvrdila da je u vreme ubistva spavala i da nije znala šta se dogodilo.

U noći ubistva, tada 17-godišnji nećak je u prizemlje kuće Novoselnikovih došao oko 20:30. Njih troje bili su dobro raspoloženi i zajedno su gledali film na televiziji. Pili su šampanjac, a Domagoj se, prema dosad objavljenim verzijama događaja, približio Slađani i počeo je ljubiti, što je iznerviralo nećaka. Tako je počela svađa koja je rezultirala ubistvom.

Prvo su Slađana i on policiji tvrdili da se Domagoj ubio sam, a onda je ubistvo priznao nećak.

"Fatalna ujna" tvrdila je da je u vreme sukoba spavala na kauču u sobi te da ništa nije čula. Ujna je u svom iskazu spomenula kako joj je nećak ranije govorio da će ubiti Domagoja.

(Tanjug)
Sve vesti