Grad ispituje odgovornost komunalca

Član Gradskog veća Beograda Željko Ozegović izjavio je danas da će gradske vlasti ispitati slučaj u kome je jedan komunalni policajac rukom u stomak udarao putnika koji nije želeo da napusti autobus GSP.

195
A- A A+

"Grad Beograd će tražiti da se slučaj ispita i da li je bilo prekoračenje sile i tražićemo da se, ukoliko postoji krivica, (policajci) disciplinski sankcionišu", rekao je Ožegović za agenciju Beta povodom snimka na Jutjubu na kome se vidi kako komunalni policajac udara putnika koji ne želi da izađe iz autobusa i drži se za šipke.


Snimak komunalnih policajaca koji tuku jednog putnika u gradskom prevozu u Beogradu pojavio se danas na YouTube-u.

Korisnik Nenad Sitarica u objašnjenju snimka koji je okačio na svom kanalu kaže da je putnik, inače državljanin Crne Gore, zatečen u gradskom prevozu bez karte.

Nakon što je odbio da napusti vozilo i ponudio ličnu kartu, kontrolori BusPlusa pozvali su pripadnike komunalne policije.

Na snimku napravljenom mobilnim telefonom vidi se prvo žučna rasprava puna psovki, a zatim jedan od komunalnih policajaca pokušava da odvoji putnika od šipke koju on čvrsto drži.

U trenutku kada odvaja putnika od šipke, on mu prvo čvrsto steže "kragnu" oko vrata, a zatim ga jako udara pesnicom u grudi nekoliko puta.Putnik, D.C, državljanin Crne Gore, rekao je za portal Novi magazin (www.novimagazin.rs) da nije imao kredita na Bus plus kartici i da ga je najpre zatekla kontrola.

Dodao je da će podneti krivičnu prijavu protiv policajca koji ga je udario.

"To se dogodilo jutros kada sam pretrčao iz jednog autobusa u drugi i tada nisam imao više kredita na mojoj Bus plus kartici. Ponudio sam ličnu kartu da mi pišu kaznu, ali oni to nisu hteli. Komunalni
policajci su insistirali da izađem iz autobusa, a ja iz principa to nisam hteo. Onda kada su počeli da mi zavrću ruku i da me udaraju pesnicom u stomak nije bilo šanse da izađem jer je onda proradio i inat", dodao je D.C.

On je naveo da na ruci koju mu je komunalni policajac zavrtao ima modrice.


(MONDO/Agencije, foto: YouTube Screenshot)
Tagovi:
Sve vesti