• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbuna:Sve je manje multimilionera!

Po broju bogataša Srbija je zauzela 29. mesto na listi od 45 zemalja iz Evrope, ali se broj multimilionera smanjuje.

U Srbiji živi 90 multimilionera, 30 manje nego prošle godine, s ukupnim bogatstvom od 11 milijardi dolara, prema 15 milijardi dolara lane, objavljeno je u izveštaju kompanije "Wealth X" pod nazivom "Svetsko ultrabogatstvo 2012-2013."

U Evropi ukupno živi 53.441 multimilioner, 1,9 odsto manje nego prošle godine, čije je ukupno neto bogatstvo procenjeno na blizu sedam biliona dolara.

Analiza kompanije "Wealth X", kojom su obuhvaćeni samo oni pojedinci s bogatstvom većim od 30 miliona dolara, pokazala je da je svetska populacija multimilionera povećana 0,6 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Najbolje plasirana od bivših jugoslovenskih republika je Hrvatska na 23. mestu sa 260 multimilionera, s ukupnim bogatstvom od 30 milijardi dolara, što je nepromenjeno u odnosu na 2011.

U Bosni i Hercegovini, koja je zauzela 30. mesto, živi 85 multimilionera, prema 65 lane, čije je ukupno bogatstvo procenjeno na devet milijardi dolara, milijardu dolara više nego prošle godine.

U Sloveniji, koja je na 34. poziciji, živi njih 70 (75 prošle godine) koji zajedno imaju osam milijardi dolara, milijardu dolara manje nego u 2011.

Makedonija, na 42. mestu, ima 35 multimilionera s ukupnim bogatstvom od četiri milijarde dolara, što je isto kao prošle godine.

Crna Gora sa 21 multimilionerom, jednim više nego lane i njihovim ukupnim bogatstvom od dve milijarde dolara, istim kao i lane, zauzela je 43. mesto.

Zanimljivo je da u Albaniji, koja je na 37. mestu, živi 55 multimilionera koji ukupno poseduju sedam milijardi dolara, više nego u Slovačkoj, Kipru, Bugarskoj i Estoniji.

Od evropskih zemalja najviše multimilionera ima Nemačka - njih 15.770, s ukupnim bogatstvom od 2.050 milijardi dolara.

Rusija je sa 1.145 multimilionera i njihovim bogatstvom od 605 milijardi dolara rangirana na devetom mesto.

(Tanjug)

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Biip

Ja bih bila milioner,da mi kapital nije bio namerno zarobljen.

Bella

Blago nama...

rodjeni

na cemu li zaradjuju Bosanci da mi je znati...??? Od legalne prodaje drva mozda,ne znam koja li privreda tamo cveta da ima toliko milionera!!!???

special image