• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agencija dobila spor protiv kupca BIP-a

Spoljnotrgovinska arbitraža pri Privrednoj komori Srbije donela konačnu odluku kojom je usvojen tužbeni zahtev Agencije za privatizaciju protiv kupca Beogradske industrije piva BIP - konzorcijuma koga čine: ''Alita'' iz Litvanije i "Junajtid nordik beveridž" iz Švedske.

Navedenom odlukom tuženi su obavezni da Agenciji isplate iznos od 5,1 miliona evra, na ime ugovorne kazne zbog neispunjenja obaveza iz Investicionog programa od 24. jula 2007. godine, sa zateznom kamatom po stopi od 1,95 odsto godišnje, počev od 16. februara 2010. godine, pa do isplate, a sve u roku od 15 dana od dana prijema odluke.

Tuženu su obavezni i da plate 11,75 miliona evra na ime ugovorne kazne zbog neispunjenja obaveze, da preduzeće neće dovesti do likvidacije, stečaja ili prinudne naplate putem prodaje sopstvenih sredstava, sa zateznom kamatom po stopi od 1,95 odsto godišnje.

Tuženi su, takođe, solidarno obavezani i da Agenciji isplate naknadu troškova arbitražnog postupka u iznosu od 23,55 miliona dinara, u roku od 15 dana od dana prijema odluke.

Agencija podseća da je 24. jula 2007. godine zaključen je Ugovor o prodaji akcija iz portfelja Akcijskog fonda između Akcijskog fonda, Agencije za privatizaciju i pomenutog Konzorcijuma.

U postupku kontrole izvršenja ugovornih obaveza, utvrđeno je da kupac nije izvršavao preuzete obaveze, zbog čega je 16. februara 2010. godine Agencija raskinula ugovor sa njim. Dana 10. oktobra 2010. godine Agencija je pred Spoljnotrgovinskom arbitražom podnela Zahtev za arbitražu protiv kupca, radi naplate ugovornih kazni.

(Tanjug, Foto:www.bip.rs)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

shumadinac

Ova firma United Nordic je osnovana 2006-e dosada nije platila krunu poreza u Svedskoj sto pokazuje i to da nikada nije dobila "F-skattsedel" tj (dozvola za rad) trenutno je u toku proces prijave "BANKROTA"... Ko ce odgovarati za ove i ovakve "privatizacije" ,da nije i ovo greska Milosevica ?? nazalost BiP ovde nece ni dinara izvuci.

special image