Ohrabrenje kulturom u udarnom terminu RTS

To je slogan novog tv serijala "Moj lični pečat", koji danas počinje da se emituje na medijskom javnom servisu.

2
A- A A+

"Moj lični pečat" je nova, savremena televizijska forma koja u svega pet minuta strastveno, emotivno i direktno predstavlja 25 ličnosti sa domaće kulturne scene, prepoznatljve po izvanrednim stvaralačkim i životnim karijerama. Svako od njih u emisiji efektno priča kratku priču o momentima koji su presudno uticali na njihove karijere i menjali im živote.

"Početna ideja koja me je pokrenula da napravim ovu emisiju je bila večita dilema svakog odgovornog medijskog radnika sadržana u pitanju: `Kako treba da izgleda I kakve poruke treba da šalje emisija koja će uspeti pozitivno da utiče na gledaoce? Kako da motivišem, podignem i promenim čoveka koji gleda moju emisiju?` Rešenje je bilo jednostavno. Pozvali smo uspešne, realizovane i hrabre ljude iz sveta kulture i socijalnih nauka da nam ispričaju priče o trenutcima koji su ih prelomili I otvorili put ka prepoznavanju sopstvene originalnosti. Opredelio sam se za kratku, modernu formu koja prati vreme u kojem živimo i tokove savremene televizije. Dramski tok i kratka, krajnje lična, emotivna priča svakog sagovornika je najveća vrlina uspešno snimnjenog prvog dela serijala `Moj lični pečat`", rekao je o emisiji autor i reditelj Gregor Zupanc.Serijal od prvih 25 epizoda (od planiranih 250) počeće sa emitovanjem u ponedeljak 8. oktobra i premijerno će se prikazivati ponedeljkom, sredom i petkom od 16.55h, na prvom programu RTS.

U prvoj epizodi emisije "Moj lični pečat", kompozitor Kornelije Kovač će pričati o svojoj legendarnoj kompoziciji "Etida" i tekstu za njega lično veoma značajne pesme.

(MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti