• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više od 60.000 ljudi u Srbiji ne prima platu

Centar za demokratiju upozorava da je nazaposlenost u Srbiji na istorijskom maksimumu - veća je od 28 odsto, i da statistika ukazuje da više od 60.000 građana za svoj rad ne dobija platu.

Centar za demokratiju je to saopštio povodom jučerašnjeg protesta čoveka koji se popeo na sedmi sprat bivšeg Generalštaba u centru Beograda i zapretio da će skočiti jer mu bivša firma duguje novac na ime neisplaćenih zarada a on, supruga i maloletno dete nemaju sredstava za život.

U saopštenju piše da je običnom čoveku skoro nemoguće da dođe do zadovoljenja u slučaju kršenja neposredno primenjivih ekonomskih i socijalnih prava.

Ta organizacija je navela da "predstavnici sindikata u Srbiji iznose podatak da radni spor može trajati i do četiri godine i koštati više hiljada evra. Propisi ne dozvoljavaju da zastupanje stranke pred sudom obavlja bilo ko drugi osim plaćenog advokata".

"To ukazuje da država Srbija svojim građanima de fakto uskraćuje pravo na delotvoran pravni lek. Razmere kršenja prava iz oblasti rada su značajna, pogotovo zaposlenih koji rade u delatnostima i sektorima gde sindikata uopšte nema, pa sankcija ili izostaje ili kršenje prava neretko prolazi nezabeleženo", navodi se.

(Beta/Foto: Ilustracija, Guliver/Getty Images)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

maca

'Dedinje'AD je jedno u nizu!

laž

Centar za partokratiju upozorava...

Maksimilijan

Svi to znaju, ali nikoga nije briga!

special image