• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za one na birou redovna isplata u 2013.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović izjavio je da će isplata novčane naknade za nezaposlene u 2013. godini biti redovna i da je budžetom planirano 18 milijardi dinara, što je 1,5 milijardu dinara više nego ove godine.

"Isplata naknade za nezaposlene biće redovna i planirano je 12 mesečnih isplata, jer smo dobili više sredstava nego ove godine", rekao je Jovanović agenciji Beta.

On je naveo da su budžetom za 2013. godinu planirane 3,4 milijarde dinara za aktivne mere zapošljavanja, što je na sličnom nivou kao ove godine, i dodao da treba razmotriti da ta sredstava u narednom budžetu budu veća.

Prema njegovim rečima, planirano je i 700 miliona dinara za isplatu onima koji zapošljavaju osobe za invaliditetom ili za profesionalnu rehabilitaciju.

Jovanović je rekao da se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje sada nalazi 750.000 nezaposlenih i dodao da je to formalna nezaposlenost i da treba imati u vidu da određeni broj radi na sivom tržištu.

"Postoji negativan trend rasta broja nezaposlenih i veći je za 10.000 nego u istom periodu prošle godine", rekao je Jovanović i dodao da je dobro što je ipak od početka ove godine primetno smanjivanje broja nezaposlenih.

Na pitanje šta se očekuje na tržištu rada u sledećoj godini, Jovanović je rekao da se, ako dođe do privrednog rasta, može očekivati bolje stanje i smanjenje broja nezaposlenih.

(Beta)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kika

ne razumem ovo obavestenje o redovnoj isplati!?sta je za ovu drzavu redovna isplata?da umre covek oni ne isplacuju,aman ljudi sta je sa vama!

Slobodan

Sta bre redovna od kad se promenila vlast kasni isplata 10dana..evo sad ide Bozic oni nisu isplatili pre dok je bila stara vlast isplacivali su najkasnije do 28 u mesecu a ovi sad 8 ili 9...bruka i sramota!

Megi

Dali ce dati pare svima sto su na sizu za zaposljavanje,ili pojedincima ?

special image