NBA: Bulsi otpisali Jarića... za sada

Srpski veteran neće početi sezonu u sastavu Čikago Bulsa, ali postoji mogućnost da ponovo bude potpisan posle 19. novembra.

11
A- A A+

Čikago Bulsi saopštili su posle prepodnevnog treninga u sredu, da su iz ekipe koja je prošla pripremni kamp "precrtani" Marko Jarić i Rajan Alen.

Naš nekadašnji reprezentativac imao je zanemarljivu minutažu na utakmicama predsezone, a na nekima uopšte nije ulazio u igru.

Ipak, činjenica je da Čikago ima manjak rešenja na poziciji plejmejkera, pošto je Derik Rouz povređen na duži period, a Kirk Hajnrih kuburi sa povredom prepona.

To bi Jariću moglo da otvori vrata novog angažmana, ali tek posle 19. novembra, do kada Bulsi zbog komplikovanih finansijskih propisa moraju da ostanu na postojećih 13 košarkaša.

Jarić ima 34 godine, a u NBA ligi nije igrao od sezone 2008/09.

"Pokušao sam da se maksimalno spremim i pokažem treneru Tibodou kako mogu da pomognem timu. Dokle god radim sve što je u mojoj moći, ne mogu sebi ništa da zamerim. Postoje, naravno, stvari van toga, koje ne mogu da kontrolišem", izjavio je pre nekoliko dana listu "Čikago San Tajms".

Dres Bulsa sigurno će nositi Vladimir Radmanović.

(MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti