Poslanik pretio da će zapaliti parlament

Poslanik opozicione stranke Albanaca, DPA, Zijadin Sela zapretio je danas da će zapaliti parlament ukoliko bude izglasan zakon za branitelje iz 2001. godine.

0
A- A A+

Zakon je predložila vladajuća VMRO-DPMNE, a Sela preti paljenjem ukoliko se on ne bude odnosio i na pripadnike tadašnje Oslobodilačke narodne armije (ONA).

Sela je u raspravi u Komisiji za rad i socijalnu politiku, koja je razmatrala predlog ovog zakona, rekao je da će poslanici ove stranke blokirati donošenje zakona.

"Želite da vam kažem kako ćemo blokirati ovaj zakon. Reći ću vam poslednji amandman u ovoj diskusiji - ovu govornicu i ove mikrofone ćemo zapaliti. Da li to želite?", rekao je Sela.

Nakon ove diskusije presedavajući Kmisije dao je pauzu kako bi se smirile strasti.Diskusija je postala napeta nakon što je bio predložen novi pravilnik o radu komisije da bi se izbegla blokada sa dugim i neproduktivnim diskusijama poslanika.

Stranka Albanaca DUI, koja je deo vladajuće koalicije, predložila je 15.000 amandmana na predlog zakona, koji se sada nalazi na razmatranju u komisijama parlamenta pre nego što mu bude dostavljen.

Predlog zakon o braniteljema treba da reguliše prava pripadnika bezbednosnih snaga u konfilktu iz 2001. godine i njihovih porodica, kojem se stranke Albanaca protive i traže da se u njemu nađu i propadnici nekadašnje ONA i njihove porodice.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti